Les ONGD de Castelló celebren la Festa del Comerç del Sud al Nord reivindicant la cooperació i el comerç just

Quasi una desena d’entitats van omplir la Plaça de l’Hort dels Corders d’activitats infantils, música i llocs informatius i de venda de productes de comerç just.

Aquest dissabte Castelló va celebrar el Dia de la Cooperació Internacional i el Comerç just amb la Festa del Consum del Sud al Nord,una jornada festiva organitzada per la Unitat Territorial de Castelló de la Coordinadora Valenciana d’ONGD per a conscienciar de la importància de fer un consum responsable i triar productes de comerç just.

Aquest productes garanteixen que en la seua fabricació s’han respectat els drets laborals de les persones que els han produïts, no s’ha ocupat treball infantil, s’ha garantit la igualtat entre dones i homes i s’ha respectat el medi ambient, especialment als països empobrits.

#YoSumo

La jornada -que s’emmarca dins de la campanya #YoSumo de la Coordinadora i de les celebracions a nivell internacional del Dia Mundial del Comerç Just, que tenen lloc al llarg de tot el mes de maig- va comptar amb amb activitats per a tota la família i, especialment, per als més joves.

Durant tot el matí, la ciutadania de Castelló va poder gaudir d’un mercat d’artesania i alimentació de comerç just, activitats infantils i una programació especial dedicada a la cultura urbana, entre elles una gimkana organitzada per  Esplais de Castelló, la sessió musical de Las Hijas de la Cumbia, un taller de parkour impartit per Let’s Grow Hip Hop, i un taller i concert de rap en valencià a càrrec de Malpartlat.

 

Igualtat

En la lectura del manifest de la jornada que va tindre lloc a migdies vam denunciar la marginació i discriminació que encara pateixen milions de dones a tot el món i que limita l’exercici dels seus drets fonamentals.

També vam reivindicar la necessitat de treballar de manera compromesa i estable en la igualtat de gènere i afavorir l’apoderament de les dones, tal com fa el Comerç Just, a través de les mesures concretes que totes les seues organitzacions han de complir. El comerç just promou, entre altres millores socials, el dret a l’ocupació de les dones, afavoreix la seua presència en els equips directius, garanteix la igualtat salarial i facilita formació professional i tècnica a les seues treballadores i treballadors.

Participants

Van participar en la festa les ONGD Pankara EcoGlobal, Fundació Novessendes, Oxfam Intermón, AIDA Books, Delwende, Perifèries, Solidaritat Internacional i la Coordinadora Valenciana d’ONGD, i Fiara Banca Ètica. L’activitat va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana.

Més informació sobre el comerç just i com donar suport en aquest enllaç.

Desplaça cap amunt