La Coordinadora Valenciana d´ONGD i Pobresa Zero recoltzen el manifest “Per un pacte per a la reconstrucció social”

A proposta dels sindicats CCOO i UGT, les organitzacions socials i nombroses personalitats del món de la cultura, ciència, universitat art o periodisme, han subscrit un manifest per la reconstrucció social i la defensa dels serveis públics.

Font: CCOO PV i UGT PV

La Coordinadora Valenciana d´ONGD i Pobresa Zero recoltzen el manifest “Per un pacte per a la reconstrucció social”

Leer Manifiesto valencià castellano

Com pots sumar-te al manifest?

Per sumar-se al manifest com a entitat o persona rellevant, podeu enviar un correu a qualsevol d'aquestes adrecesgabinetpremsa@pv.ccoo.esoprensa@pv.ugt.org

Individualmente se puede apoyar el manifiesto a través de CHANGE: https://www.change.org/p/partidos-pol%C3%ADticos-organizaciones-sociales-y-agentes-econ%C3%B3micos-vamosasalir-por-un-pacto-para-la-reconstrucci%C3%B3n-social-de-espa%C3%B1a?utm_source=share_petition&utm_medium=custom_url&recruited_by_id=a8f21f20-dfa5-012f-0fe9-4040b09128dc

Per un pacte per a la reconstrucció social

Lapandèmiaprovocada per l'extensió de la COVID-19 ha tingut conseqüències dramàtiques per a la nostra comunitat, per a l’Estat Espanyol, per a Europa i per a tot el món. Ens hem enfrontat a una experiència inèdita, en la qual -per evitar l'extensió del virus i l'agreujament encara major del nombre de persones contagiades, malaltes o mortes- s'han pres mesures de paralització de l'activitat econòmica o restriccions a la mobilitat, com mai havíem conegut.

Volem enviar tota la solidaritat, el suport i l'acompanyament sincer a totes les persones afectades, malaltes i mortes, als familiars i a les persones pròximes.

El nostre poble, com tants altres al món, ha patit i pateix, però tirarà endavant. Ho farà des de lareivindicació i el reconeixement al món del treball. Aqueix que va estar-hi quan quasi tot es va detindre per a garantir els subministraments bàsics de tota la població, a vegades sense les mesures de protecció sanitària necessàries i jugant-se la seua pròpia integritat.

Tirarem endavant sireforcem els nostres serveis públics, que són la garantia per a exercir els drets de ciutadania en igualtat. El nostre sistema sanitari, sociosanitari i de cures, ha mostrat el valor dels seus professionals, però és el fet de disposar d’un sistema públic i universal prou finançat, el que garanteix l'accés de tota la població a la salut i a les cures.Mai més retallades en sanitat. Mai més mercantilització de les cures.

I tirarem endavant si no ens deixem arrossegar per la confrontació i l'odi. La crisi sanitària i econòmica més intensa que hem conegut en temps de pau, no es pot abordar des de la dialèctica de la guerra.

En l’àmbit estatal demanem a les forces polítiques, socials i econòmiquesun gran pacte per a la reconstrucció del nostre país, on es treballe des de la concòrdia i lluny de la crispació; i pel reforç i la solidaritat amb la resta del món. Al nostre territori volemreforçar el model social i transformar el sistema productiu, que s'ha d'orientar cap a la innovació, el coneixement, la digitalització i la transició energètica i ecològica.Millors serveis públics i treball decentrequereix d'una reforma del sistema de finançament que redistribuïsca els recursos d'una manera més justa i permeta major capacitat d’autogovern i de cohesió social.

Res més. I res menys.

Scroll to Top