La construcció de la pau des d’una perspectiva local-global, a debat a Alacant

La presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Cristina Ramón, participarà el pròxim 21 de setembre en les Jornades «Pau, drets humans i justícia global. La construcció de la pau des d’una perspectiva local-global», que organitza la Direcció General de Cooperació Internacional de la Generalitat Valenciana, amb la col·laboració del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat d’Alacant.

 

El pròxim dia 21 de setembre se celebrarà en la Universitat d’Alacant, i simultàniament en línia, la Jornada sobre “Pau, Drets Humans i Justícia Global”, organitzada per la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament amb la col·laboració del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat d’Alacant. La finalitat és abordar, juntament amb els agents especialitzats, les mesures per a aprofundir en la construcció d’una cultura de pau en el nostre territori.

Entre les persones que participen en la jornada estaran Federico Mayor Zaragoza, ex director general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Pau; la presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Cristina Ramón; Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau; Gema Celorio, responsable de l’àrea d’educació per al desenvolupament en l’Institut HEGOA; Manuel Menéndez, director de la Càtedra Pau i Justícia de la Universitat d’Alacant, i representants de les Universitats Jaume, Miguel Hernàndez, Universitat Politècnica de València i Universitat de València.

Inaugura la jornada Rosa Pérez Garijo, Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, i clausura Xelo Angulo Luna, Directora General de Cooperació Internacional al Desenvolupament.

Consulta el programa complet.

Llei de Foment de la Pau

La Jornada s’emmarca en el projecte d’elaboració d’una Llei de Foment de la Pau i els Drets Humans de la Comunitat Valenciana, que es configure com un instrument útil per a impulsar i visibilitzar el treball que, des de nombroses organitzacions, institucions i agents socials, s’està duent a terme per a avançar en la protecció dels drets humans, la sensibilització ciutadana a través d’accions educatives, la resolució pacífica de conflictes, la integració de la diversitat i, en definitiva, totes aquelles accions dirigides a mobilitzar a la ciutadania a favor del desenvolupament humà sostenible i la cultura de la pau.

Jornada presencial i en línia

La Jornada tindrà lloc a la Universitat d’Alacant, en horari de matí (de 10.30 a 14.00 hores) en la doble modalitat d’assistència presencial i en línia. Donades les restriccions encara persistents a conseqüència de l’evolució de la pandèmia, l’assistència presencial estarà limitada a un número molt reduït de participants.

Les places per a la modalitat d’assistència presencial són limitades. En cas necessari, la selecció de participants es realitzarà atenent els criteris de representativitat de l’entitat o institució de pertinença en l’àmbit de la pau i els drets humans i ordre d’entrada de la sol·licitud d’inscripció.

Per a assistir és necessari tramitar la inscripció a través de l’emplenament d’aquest formulari.

Congrés Internacional per la Pau

La Jornada precedeix a la celebració a Barcelona de l‘II Congrés per la Pau que organitza la International Peace Bureau el pròxim octubre sota el títol «(Re) Imagina el món. Acció per la pau i la justícia», que comptarà amb més d’una trentena de ponents, entre ells noms destacats com Noam Chomsky, Vandana Shiva, Jody Williams, Martin Chungong, Wada Masako i Beatrice Fihn.

També es faran diferents tallers sobre ‘Economia de pau’, ‘Acords de pau per a acabar guerres’, ‘Periodisme noviolent per a la pau’ o ‘Pau, racisme i migracions’.

, ,

Scroll to Top