La Campanya per una Justícia Fiscal reclama al govern espanyol i a la UE que disposen accions eficaces encaminades a l’erradicació dels paradisos fiscals

La Campanya per una Justícia Fiscal de la Comunidad Valenciana alçarà la seua veu per a reclamar al govern d’Espanya i també a la UE que duguen a terme accions eficaces i efectives per a aconseguir l’erradicació dels paradisos fiscals.

Sota lemes com “La reforma tributària, que no siga un llibre en blanc”, “Fora paradisos fiscals” o “Sense justícia fiscal no hi ha justícia social”, les organitzacions, moviments socials i sindicats que formen part d’aquesta campanya -entre els quals es troba la Coordinadora Valenciana d’ONGD- s’uneixen i es concentren per sisé any consecutiu per a denunciar i reclamar l’erradicació dels paradisos fiscals, així com accions concretes que promoguen la justícia fiscal.

La campanya, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, es complementa amb una pàgina web pròpia, en la qual es pot descarregar el manifest en castellà i en valencià, així com el cartell de l’esdeveniment en tots dos idiomes. També s’han llançat accions en xarxes socials i un vídeo oficial que es pot consultar en Youtube.

“La reforma tributària: Que no siga un llibre en blanc”

El lema d’enguany, “La reforma tributària: Que no siga un llibre en blanc”, fa al·lusió a la urgència d’avançar en una reforma del sistema tributari que augmente la seua suficiència i progressivitat per a tindre un Estat del Benestar fort i eficaç, així com el desplegament de mesures efectives per a evitar i sancionar el frau, l’evasió i l’elusió fiscal.

Un acte que arriba, amb la crisi per la guerra d’Ucraïna com a teló de fons, la qual agreuja, encara més, “l’actual situació de precarietat quan encara estem en el procés de reconstrucció de les nostres economies i de les nostres societats afeblides per la pandèmia”, indiquen des de la Campanya.

Manifest de la campanya

Pots descarregar-te i consultar el manifest punxant ací.

Convocatòria per a mitjans

Quan: dilluns 4 d’abril tindrà lloc l’acte central sota el lema “La reforma tributària: Que no siga un llibre en blanc”

Lloc: Davant la Delegació d’Hisenda en la plaça de l’Ajuntament, 9 de València

Atenció a Mitjans 11,15h: previ a l’inici de l’acte per part dels portaveus de la Campanya

Lectura del manifest 11,30h que enguany serà a càrrec de:

– Cristina Durán Costell – Premi nacional del còmic per la novel·la gràfica “El 3”, que aborda l’accident de metre de València de 2006

– Adolf Beltrán, Director del Diario.es CV.

Participen: Els màxims representants de les entitats que componen la Campanya: AVEBC, ATTAC PV, Coordinadora Valenciana d’ONGD, EAPNCV, Pobresa Zero, Xarxa Enclau, Oxfam Intermón i les secretaries generals de CCOOPV, UGT-PV, Intersindical Valenciana i Gestha que també són membres d’aquesta.

Contacte per a mitjans: Gerard Sánchez 655 999 111

Més informació en la pàgina web oficial de la campanya: https://justiciafiscalcv.es/

Desplaça cap amunt