Fotogaleries: les celebracions del Dia Mundial del Comerç Just en la Comunitat Valenciana

Compartim les imatges de les celebracions del Dia Mundial del Comerç Just a Castelló, València i Alacant entre el 21 de maig i el 5 de juny, unes setmanes en les quals milers de persones han celebrat al carrer que una altra manera de produir i consumir és possible.

Les celebracions han format part de la campanya #YoSumo, amb la qual cridem a reflexionar sobre la necessitat de fer un consum més responsable amb el planeta i amb les persones que produeixen el que comprem. La campanya va dirigida especialment a la gent jove que té la gran oportunitat de canviar un sistema que genera cada vegada més desigualtat.

Festa del Consum del Sud al Nord a Castelló

Durant tot el matí del dissabte 20 de maig, la ciutadania de Castelló va celebrar el Dia de la Cooperació Internacional i el Comerç just amb la Festa del Consum del Sud al Nord. En ell, va poder gaudir d’un mercat d’artesania i alimentació de comerç just, activitats infantils i una programació especial dedicada a la cultura urbana, entre elles una gimkana organitzada per Esplais de Castelló, un taller de parkour impartit per Let’s Grow Hip hop, i un taller i concert de rap en valencià a càrrec de Malparlat. Agraïm a tots ells la seua participació, el seu lliurament i entusiasme!

Van participar en la festa les ONG Pankara EcoGlobal, Fundació Novessendes, Oxfam Intermón, AIDA Books, Delwende, Perifèries, Solidaritat Internacional i la Coordinadora Valenciana d’ONGD, i Fiare Banca Ètica. L’activitat va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana. Gràcies a totes elles per fer possible aquesta festa.

 

Dia Mundial del Comerç Just a València

El diumenge 29 de maig instal·lem en la plaça de l’Ajuntament més d’una desena de llocs d’informació i venda de productes de comerç just, en la seua gran majoria aliments, artesanies i modes de diferents parts del món amb els segells internacionals que garanteixen que s’han pagat preus justos a les persones productores, s’han respectat els seus drets humans i laborals, no s’ha ocupat mà d’obra infantil en la seua producció i s’han adoptat mesures per a garantir la protecció del medi ambient.

A més, s’han celebrat, entre altres, tallers sobre alimentació sostenible i autoconsum energètic, tot això en un ambient festiu amb activitats infantils com a gimcanes, contacontes i jocs, tallers de danses urbanes i grafiti, i les actuacions de Borumbaia, Dani Miquel i Les Feretes de la Colla. De la fi de festa s’han encarregat figures destacades del rap en la Comunitat Valenciana com MC Bloody, Malparlat i MC Tanaka, entre altres. Gràcies a totes elles i tots ells per animar un Dia Mundial del Comerç Just multitudinari i reivindicatiu.

I gràcies a les entitats participants que van treballar aqueix dia, com la resta de l’any, per construir un món més just: les ONGD Càritas València, Ecosol, La Tenda de Tot el Mòn, Oxfam Intermón, Petjades i Solidaritat Internacional-PV, a més de FIARE Banca Ètica, Xarxa Enclau, Greenpeace, Aliança per la Solidaritat, CIES NO i l’Associació d’Esplais de València. Han col·laborat la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, EMT València i À Punt Mèdia.

 

Dia Mundial del Comerç Just a Alacant

El diumenge 5 de juny concloïen a Alacant les celebracions del Dia Mundial del Comerç Just amb una festa multitudinària en la qual van participar Solidaritat Internacional, Càritas Diocesana Orihuela Alacant, Oxfam Intermón, Taller de Solidaritat, Creu Roja, Metges del Món, Manos Unidas, F. Pau i Solidaritat, ISCOD-UGT, Fundació Dasyc i La Camperola. Gràcies a totes elles i a La Paca Market, la batukada Danae, la Big band L’Harmonia, Yaike i Lidmo i MC Tanaka, per fer-nos ballar i per un dia molt molt especial. L’activitat va comptar amb el suport de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’ Alacant i la Generalitat Valenciana. Gràcies a totes elles per fer possible aquesta festa.

,

Desplaça cap amunt