Fotogaleries: les celebracions del COMBOI JUST en la Comunitat Valenciana

Compartim les imatges de les celebracions del Dia Mundial del Comerç Just a València, Elx, Alacant i Castelló entre el 4 i el 18 de maig, unes setmanes en les quals milers de persones han celebrat al carrer que una altra manera de produir i consumir és possible.

Les celebracions han format part de la campanya #FemComboi, amb la qual fem una crida al teixit associatiu i empresarial per a treballar conjuntament per un model de consum que reduïsca les creixents desigualtats locals i globals.

Fem comboi a València

El dissabte 4 de maig instal·làrem en la Plaça de la Reina més d’una desena de llocs d’informació i venda de productes de comerç just, en la seua gran majoria aliments, artesanies i roba de diferents parts del món amb els segells internacionals que certifiquen que s’han pagat preus justos a les persones productores, s’han respectat els seus drets humans i laborals, no s’ha ocupat mà d’obra infantil en la seua producció i s’han adoptat mesures per a garantir la protecció del medi ambient.

Durant tota la jornada es van realitzar tallers sobre l’emergència climàtica i la sostenibilitat ambiental, i jocs infantils, titelles i contacontes. A més, es va comptar amb les actuacions de la batucada Borumbaia i el trio vocal Tres Naranjas Enteras. Gràcies per sumar-vos a la festa del comerç just!

Tot això no podria haver estat possible sense la participació de les entitats involucrades, els qui treballen durant tot l’any per a construir un món més just: Ecosol, La Tenda de Tot el Món, Oxfam Intermón, Petjades, Solidaritat Internacional, CERAI, Càritas Diocesana de València, Menuts del Món, CIM Burkina, Rafiki, Juntos por la vida, la Plataforma de Voluntariat, AEIO LUZ, Som Energia, Fundació València Clima i Energia, FIARE/FONREDESS/ENCLAU, ACOEC, El Racó del Gínjol, Pan de sol/ M&O Agricultura Ecològica, Alcaprone, Aguacates la Baronesa, CEAR, Paz y Desarrollo, Pau i Solitaritat i amics com Héctor Conesa.

Han col·laborat la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i EMT València.

Les persones guanyadores de les dos cistelles amb productes de comerç just sortejades van ser Rosina V. Bonilla i Alexandre García Tomás.

Fem comboi a Elx (per primera vegada!)

Per primera vegada Elx ha sigut l’escenari d’una de les celebracions del Dia Mundial del Comerç Just. La Plaça del Congrés Eucarístic va acollir l’esdeveniment entre les 17h i les 21h del dissabte 11 de maig; un espai de trobada en el qual les entitats il·licitanes van aprofitar per a conscienciar sobre la importància del comerç just i informar la ciutadania sobre les opcions de voluntariat i activisme que oferixen.

Durant tota la vesprada es va poder gaudir d’un mercat d’artesania i alimentació de comerç just, activitats infantils i les actuacions d’Elche Love Salsa, Billy Mandanga i Esther Quiles. Gràcies per fer-nos gaudir!

I, per descomptat, agrair a les ONGD i plataformes que ens van acompanyar durant la trobada: Oxfam Intermón, Creu Roja, Solidaritat Internacional, Càritas Diocesana Alacant – Orihuela, Fundació Vicente Ferrer, Taller de Solidaritat, Mims, Toubabs Team, Escuela Camperola i Tsunami Circular.

Han col·laborat la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Elx.

Les persones guanyadores de les dos cistelles amb productes de comerç just sortejades van ser Juan Antón Sánchez i Fini Gómez.

Fem comboi a Alacant

El diumenge 12 de maig ha sigut el torn d’Alacant. Durant tot el matí l’Avinguda de l’Estació ha sigut l’espai en què més d’una desena d’entitats i plataformes han acollit la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, a través de la que s’ha instat a reflexionar sobre el que consumim i els seus efectes en el planeta.

A més d’estands informatius, tallers i activitats infantils, la jornada ha inclòs les actuacions de Sanguangos, Big Band l’Harmonia i la batucada DANAE. Gràcies per fer-nos moure l’esquelet!

Un agraïment especial a les ONGD de comerç just i economies transformadores que treballen tot l’any posant tot el seu saber en això: Oxfam Intermón, Creu Roja, Solidaritat Internacional, Càritas Diocesana Alacant – Orihuela, Fundació Vicente Ferrer i Taller de Solidaritat. A més, gràcies a les organitzacions i plataformes que ens van acompanyar durant el dia: Metges del Món, Manos Unides, Entreculturas, Arquitectures sense fronteres, ISCOD, Fundació Pau i Solitaritat, Merca Trémol, Bio Trémol, Ball de Llavors i Fundación Dhanyiavat.

Han col·laborat la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alacant.

Les persones guanyadores de les dos cistelles amb productes de comerç just sortejades van ser Elena Torres Zarza i Empar González Sarabia.

Fem comboi a Castelló

Culminem les celebracions del Dia Mundial del Comerç Just en la Plaça Hort dels Corders de Castelló, on durant tota la vesprada del dissabte 18 de maig vam poder gaudir de música, ball, activitats infantils i, sobretot, moltes alternatives de comerç just i d’activisme pels drets humans.

En esta ocasió, la jornada va estar amenitzada per les actuacions d’Amazonians i Bailar es vivir. Gràcies per posar música i moviment a esta trobada!

Agraïm enormement la implicació de totes les organitzacions de comerç just, acció social i cooperació internacional que fan possible organitzar cada any este esdeveniment: Oxfam Intermón, La Tenda de Tot el Món, Novessendes, Fundación El Alto, Pankara EcoGlobal, Amnistía Internacional, Treball Solidari, Cruz Roja, Medicus Mundi Mediterrània i Acción Contra el Hambre. Sense oblidar als qui ens van acompanyar durant el dissabte oferint els seus productes i/o servicis transformadors: Apigolosa, Malaerba, cooperativa Transversal, El Telar, Verdulería, Ciudad Feliz, Asolecas, Saldor Travel, Coraliti i Alvane.

Han col·laborat la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Castelló.

Les persones guanyadores de les dos cistelles amb productes de comerç just sortejades van ser Fernando García Ramos i Guillermo Badenes.

, , , ,

Desplaça cap amunt