Ens adherim al manifest de rebuig de l’Ordenança de convivència que vol aprovar l’Ajuntament d’Alacant

Des de la Coordinadora i la campanya Pobresa Zero rebutgem la criminalització que fa l’ordenança de sectors marginalitzats i exclosos, que el que necessiten són polítiques de protecció i inclusió.

Anuncio de la Ordenanza de Convivencia
Anuncio de la aprobación de la Ordenanza en la Junta de Gobierno del Ayuntamiento de Alicante.

La Coordinadora Valenciana d’ONGD ens hem sumat aquesta setmana al manifest de protesta promogut des d’Alacant per la Plataforma de Lluita contra la Pobresa, el Banc de Cures i el sindicat UGT-*PV, pel qual les entitats socials demanem la paralització de l’Ordenança Municipal de Convivència Cívica que pretén aprovar el Partit Popular en el pròxim ple de l’Ajuntament d’Alacant.

Les entitats signants considerem que l’Ordenança afavoreix un ús discriminatori dels espais a la ciutat i criminalitza la mendicitat i la prostitució imposant sancions que només aconseguiran a persones i col·lectius amb greus dificultats, com si es tractaren de delinqüents en lloc de persones que necessiten protecció i polítiques d’inclusió social.

Atenció integral

Només amb un desenvolupament eficient de polítiques socials i econòmiques, amb ampliació de recursos i suport a una xarxa d’atenció integral s’aconseguirà la protecció de les persones més excloses de la ciutat d’Alacant. Per això, exigim la retirada immediata de l’ordenança, aprovada a l’octubre per la Junta de Govern, i que es pretén aprovar definitivament en el pròxim Ple.

Entre les entitats signants també s’inclouen ONGD membres de la Coordinadora com a Metges del Món, Solidaritat Internacional del País Valencià, Entrepobles, ISCOD, Pau i Solidaritat i el Grup de Cooperació al Desenvolupament del Col·legi Oficial d’Infermeria d’Alacant. La Plataforma de Lluita contra la Pobresa i el Banc de Cures d’Alacant demanen a totes les entitats socials i ONG que s’unisquen a la petició.

Llig el manifest complet.

, ,

Scroll to Top