Donem suport a la Gira per la Vida, una iniciativa de diàleg impulsada per col·lectius zapatistes

La Gira vol trencar “les fronteres, visibles i simbòliques” que ens separen, “buscant no la diferència, no la superioritat, no l’afront, molt menys el perdó i la llàstima”, sinó tot allò que ens fa iguals.

Viaje Zapatista

Des de la Coordinadora Valenciana d’ONGD donem el nostre suport actiu a la “Gira per la Vida”, organitzada per col·lectius zapatistes, que han fet públic el següent comunicat per a convidar a persones i entitats a sumar-se a les trobades i diàlegs que organitzaran a partir de mediats d’aquest mes de juny.

Comunicat

Des de principis del mes de maig, “La Montaña”, un navili en el qual viatgen quatre dones, dos homes i una otroa, l’Esquadró 421, està solcant l’Oceà Atlàntic, rumb a les costes europees on està previst que arribe a mitjan mes de juny. El seu objectiu: recórrer aquest continent que anomenem Europa, un primer pas al qual seguiran uns altres en altres geografies, “buscant no la diferència, no la superioritat, no l’afront, molt menys el perdó i la llàstima. Anirem a trobar el que ens fa iguals”.

Des de les nostres geografies, territoris i espais, els reiterem la invitació a arribar a Europa, a visitar-nos, a trobar-nos en aquestes terres que no són només les del capital salvatge i transnacional, sinó que és el lloc des d’on lluitem, des de baix i a l’esquerra, per a aconseguir que la vida, i per tant, el món, siga un lloc digne on viure.

20 anys de la Marxa del Color de la Terra

En aquest any en què es compleixen 20 de la Marxa del Color de la Terra, que els zapatistes van realitzar al costat del Congrés Nacional Indígena, reclamant un lloc en aqueixa Nació que els ignora, tornaran a navegar i caminar per a trobar-se amb uns altres, amb unes altres, amb otroas, per a trobar-nos i dir ben alt que enfront de la destrucció del planeta, una muntanya navega la matinada i en aqueixa muntanya viatja també el nostre cor col·lectiu.

Des dels nostres territoris i xicotets espais de lluita, esperem amb impaciència l’arribada dels i les zapatistes, portador@s del virus de la resistència i la rebel·lia, com ells mateixos diuen, la seua arribada a qualsevol port de l’Atlàntic, en aquest viatge per la vida en el qual confiem es trenquen les fronteres, visibles i simbòliques.

,

Scroll to Top