Dibuixos per a defensar el comerç just i l’erradicació del treball infantil

La Unitat Territorial de Castelló de la Coordinadora Valenciana d’ONGD organitza un concurs de dibuixos dirigit a tots i totes les estudiants d’Educació Primària, Educació Especial i primer i segon d’Educació Secundària dels centres educatius de la província de Castelló

El termini de lliurament de dibuixos és fins al 10 de desembre. S’entregaran com a premis cistelles de productes de comerç just el 18 de desembre en la fira d’artesans de Castelló

Descàrrega ací el cartell del concurs de dibuix

Explotació laboral infantil, violació dels drets dels xiquets i les xiquetes, pèrdua de dignitat, falta d’educació de qualitat. Segons l’Organització Internacional del Treball, 160 milions de xiquets i xiquetes són víctimes del treball infantil; obligades a treballar en tasques perilloses per a la seua salut i integritat física i psicològica. Els països que pateixen les majors taxes d’explotació infantil són els més empobrits d’Amèrica Llatina, Àfrica o Àsia. Països productors de la roba que comprem i de molts dels aliments que consumim diàriament, com el café, el te, el cacau i el sucre.

El treball infantil ha disminuït un 38% en els últims 10 anys, però la pobresa, la desigualtat, la discriminació, l’exclusió social i la pandèmia de la COVID-19 són problemes que estan agreujant aquesta situació i empitjorant la vida de milions de famílies. La pandèmia està creant situacions de major necessitat i contribuint al fet que el treball de xiquets i xiquetes siga l’únic manteniment econòmic dels ingressos familiars. A tot el món treballen 1 de cada 10 xiquets i xiquetes (63 milions de xiquetes i 97 milions de xiquets) i el 70% del del treball infantil es concentra en l’agricultura.

Garantia de drets

Les ONGD que actuen en l’àmbit del comerç just treballen amb les comunitats d’Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia que produeixen matèries primeres, aliments, roba, artesanies i altres béns amb plena garantia de respecte a les normes laborals internacionals de referència (Convenis de l’Organització Internacional del Treball), els drets humans, la sostenibilitat mediambiental i la inversió de beneficis en el desenvolupament de la comunitat. Les ONG de Comerç Just garanteixen el pagament d’un preu just a les productores, unes relacions comercials equitatives i capacitació i assistència tècnica als grups productors desfavorits.

En aquest context, la Coordinadora Valenciana d’ONGD organitza un concurs de dibuix per a sensibilitzar i mobilitzar a la ciutadania celebrant l’alternativa de consum que ens ofereix el moviment de Comerç Just. en suport de l’Any Internacional per a l’Erradicació del Treball Infantil. L’activitat està dirigida a tots els i les estudiants de primària, educació especial i 1r i 2n d’educació secundària dels centres educatius de la província de Castelló.

Bases del concurs

Categories:

Categoria primària cursos 1r, 2n i 3r
Categoria primària cursos 4t, 5é i  6é
Categoria secundària 1r i  2n ESO
Categoria Educació Especial

Dirigit a tots i totes les estudiants d’Educació Primària, Educació Especial i primer i segon d’Educació Secundària dels centres educatius de la província de Castelló.

Termini de presentació dels dibuixos fins al 10 de desembre a les 15:00h.

El lliurament de premis tindrà lloc el 18 de desembre de 2021 en la Fira d’Artesans de Castelló. Els guanyadors i les guanyadores hauran de ser presents, o delegar la seua representació, en l’acte de lliurament dels premis.

Procediment:

Triar un màxim de 3 dibuixos per classe.
Fotografiar-los/escanejar-los.
Enviar-los al correu: castellon@cvongd.org amb l’assumpte: CONCURSE DIBUIX + CENTRE + CLASSE

Bases del concurs: https://docs.google.com/document/d/12y6FYZ3OT91HuW4j3MuLK3LsbYmwEIOe/edit?rtpof=true&sd=true

Dossier de dades bàsiques sobre el comerç just: https://drive.google.com/file/d/1PqpLvPskPymB8vityuRFNzU3eqLgTUWW/view

Cartell del concurs de dibuix:

https://drive.google.com/file/d/1Lbi9t3t5xQnbExRRKjbSJjMzdIW9gDjt/view?usp=sharing

 

 

,

Scroll to Top