Coincidint amb reunió de l’OMC, la campanya valenciana “Vacunes per a Totes” ix al carrer

Exigim alliberar les patents perquè les vacunes es consideren béns comuns i arriben a totes les persones i a tots els racons del planeta

Esperem que el govern d’Espanya siga conseqüent amb les seues declaracions prèvies i lidere, dins de la Unió Europea, el suport a proposta de Sud-àfrica i l’Índia de suspendre les patents mentre dure la pandèmia

Concentración Vacunas 8 de junio

La campanya valenciana Vacunes per a Totes, node valencià de la iniciativa ciutadana europea Right2cure i de la qual forma part la Coordinadora Valenciana d’ONGD, ha tornat a eixir al carrer aquest dimarts per a reclamar l’alliberament de les patents coincidint amb la reunió de l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

Dels 1.770 milions de dosis de vacunes que s’han administrat a tot el món, el 28% ha sigut en països del G7. No obstant això, tan sols un 0,3% d’elles s’han posat en països de renda baixa, i al ritme de vacunació actual necessitaran 57 anys per a aconseguir el mateix nivell de protecció.

Suport del Govern i la UE

Des de les organitzacions adherides a la iniciativa *Right2Cure es demana al Govern, al Congrés i a la Comissió Europea un suport clar a la proposta de suspensió de patents. Sumada a aquesta reivindicació des de la iniciativa se sol·licita a les institucions que donen suport a la transferència del coneixement per a desenvolupar les vacunes, l’impuls a una farmàcia pública europea, preus justos per als medicaments i total transparència en les negociacions i posterior publicació dels contractes de compra.

Demandes

Entre les principals demandes de la iniciativa, destaca que considerem necessari assegurar que l’accés als diagnòstics, tractaments i vacunes enfront de la COVID-19, que no es vegen obstaculitzats per monopolis que limiten la capacitat de producció mundial i eleven els preus de manera abusiva, com succeeix en l’actualitat.

“Una àmplia majoria social i dels governs del món ja donen suport a la proposta de l’Índia i Sud-àfrica sobre suspendre les patents de les vacunes, així com transferir el coneixement del seu desenvolupament. És el moment que Espanya pressione a la Unió Europea perquè forme part d’aqueixa majoria i no de la minoria de bloqueig actual”.

Per això esperem que la delegació espanyola en les reunió de l’OMC secunde amb el seu vot la necessitat d’alliberar les patents davant la crisi de salut que continuem patint.

Ben comú

En la lectura del manifest ressaltem que considerem les vacunes com un bé comú que ha de ser accessible a tota la població, havent de prevaldre el dret a la salut sobre el lucre de la indústria farmacèutica. Per a fer realitat les #*VacunasParaTodos és imprescindible suprimir els monopolis de les patents en aquesta emergència sanitària.

També es va aprofitar l’acte per a recollir signatures en suport a la iniciativa europea @right2Cure i es va fer una crida a les valencianes i valencians a continuar la campanya fins a aconseguir alliberar les patents

Enllaç del node valencià de la campanya
Enllaç a la campanya europea Right2cure

,

Scroll to Top