Claus del fòrum Connectant drets: lluites col-lectives i cooperació internacional en l’Antropoce

Prop d’un centenar d’activistes locals i internacionals s’han donat cita a València per a debatre sobre com establir aliances per a avançar en la defensa dels drets humans i combatre les desigualtats i el canvi climàtic

Prop d’un centenar d’activistes de diferents punts de la Comunitat Valenciana, de la resta d’Espanya, Àfrica i Amèrica Llatina es van donar cita el 20 de febrer – Dia Internacional per la Justícia Global – a València, per a posar en comú el treball que estan realitzant des de les ONGD de cooperació internacional i els moviments socials.

La trobada tenia com a objectiu establir aliances que permeten fer front a la crisi de sistema a la qual ens enfrontem i es van tractar temes clau com la insostenibilitat del sistema actual o la necessitat de generar aliances, de recuperar un món més rural i del reconeixement dels drets de les persones migrants. A més, es va reflexionar sobre com la cooperació internacional contribueix a enfortir els moviments socials.

6 breus claus de la trobada

  • La concentració de la riquesa és insuportable i està fent sorgir a nous col·lectius ultravulnerables.
  • És necessari avançar en la generació d’aliances internacionals que visibilitzen les alternatives que respecten a les persones i al planeta.
  • És necessari organitzar-se en col-lectius.
  • L’agroecologia i  la sobirania alimentària com a resposta al canvi climàtic.
  • Cooperació internacional com a enfortidor dels moviments socials.
  • S’ha de generar un canvi en les narratives incloent a les persones migrants i racializadas en la cooperació per a incorporar noves mirades allunyades de l’eurocentrisme.

Mira el resum:

O el vídeo complet i no et perdes res!:

, , , , , ,

Desplaça cap amunt