Càritas València posa en marxa ‘Dona amb cor’ per a seguir prop dels qui més ho necessiten

  • La Campanya durarà fins al 4 de gener i és una aposta per continuar dignificant les donacions a les persones vulnerades.
  • L’entitat ofereix huit propostes diferents a les persones, entitats i empreses que vulguen realitzar accions solidàries per Nadal.

Amb motiu del Nadal, i per segon any consecutiu, Càritas València ha posat en marxa una nova campanya denominada Dona amb cor per Nadal 2022. Amb ella, la institució reforça la que ha sigut la seua opció al llarg de més de sis decennis per l’acompanyament a les persones vulnerades en els seus drets fonamentals com l’accés a una alimentació, un habitatge digne o una ocupació decent, entre altres.

Segons dades de l’INE, la inflació ha augmentat un 9% en la Comunitat Valenciana, entre setembre de 2021 i setembre de 2022. La principal conseqüència és que les famílies tracten d’enfrontar la pèrdua o la falta de capacitat econòmica limitant o renunciant a necessitats bàsiques, per mitjà de l’ajust de la despesa a través d’estratègies de privació en l’àmbit de la roba i calçat, oci, alimentació, subministraments…; traslladant-se a un habitatge més barat, amb les conseqüències i l’impacte que això pot suposar per als membres de la llar; o en matèria laboral, canviant de ciutat per a buscar ocupació, acceptant ocupacions mal pagades o sense contracte, etc.

«Amb Dóna amb cor, animem a les persones, entitats i empreses que cada any desitgen ser solidaris en la nostra societat valenciana al fet que ho facen responent a les necessitats d’aquelles persones als qui acompanyem, a les quals, una vegada més, posem en el centre amb l’objectiu de continuar promovent la seua dignitat», ha explicat el director de la institució, Ignacio Grande.

D’aquesta manera, en el document que ha preparat la institució, es proposen huit projectes que poden ser assumits de manera íntegra o parcial per les persones o entitats que desitgen col·laborar amb Càritas València aquest Nadal. Consisteixen, per exemple, en donació econòmica per a la compra de joguets o regals personalitzats per a 800 xiquets, xiquetes i adolescents que participen en els 43 projectes de Família i Infància disseminats per tota la diòcesi de València o en la Llar Mare de Déu dels Desemparats i dels Innocents; permetre l’accés de persones participants en els programes de Càritas a formació reglada per a millorar el seu accés a l’ocupació; o facilitar l’accés a un habitatge digne per a 1050 persones ateses per les Càritas parroquials o els projectes diocesans de la institució, entre altres.

Entre les propostes per a aquest Nadal, Càritas València ha inclòs el finançament de kits d’higiene, bons de perruqueria o estètica, productes de cosmètica, entrades de cinema, teatre i altres activitats culturals o d’oci, per a les dones que acompanya en els projectes de Família, Dona i en el Programa Jere-Jere que servisquen per a reforçar la seua imatge personal i autoestima.

Comerç just i sostenible

De la mateixa manera, entre les propostes presentades amb motiu del Nadal, Càritas continua oferint la possibilitat de consumir productes de Comerç just que poden ser comprats a la botiga La Troballa de Càritas interparroquial d’Algemesí. El Comerç Just s’emmarca en la construcció d’una economia alternativa i solidària, que posa a la persona en el centre i que mostra que altres relacions econòmiques són possibles.

En la línia de les paraules del papa Francesc, Càritas València ha volgut respondre amb creativitat per a continuar defensant els drets i la dignitat de les persones a les quals acompanya. «Moltes vegades es percep que, de fet, els drets humans no són iguals per a tots. El respecte d’aquests drets és condició prèvia per al mateix desenvolupament social i econòmic d’un país. Quan es respecta la dignitat de l’home, i els seus drets són reconeguts i tutelats, floreix també la creativitat i l’enginy, i la personalitat humana pot desplegar les seues múltiples iniciatives en favor del bé comú» (Fratelli Tutti 22).

Des de la web

Com a novetat, enguany, les donacions es podran realitzar directament a través de la pàgina web o el Bizum 38026 de l’entitat, o com sempre, en la seua seu de València (Pl. Cisneros, 5).

Desplaça cap amunt