Balanç social: una nova oportunitat per a millorar la coherència i la transparència de la teua entitat

Des de la Coordinadora, convidem a totes les ONGD sòcies i a la resta d’entitats socials a realitzar el seu Balanç Social 2022. La campanya, impulsada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES), acaba el pròxim 15 de juliol.

La Coordinadora ho realitzarà de nou per quart any consecutiu per a identificar avanços i àmbits de millora en la gestió des d’un punt de vista de la sostenibilitat ambiental, els drets laborals, la igualtat de gènere, el compromís amb l’economia solidària i la participació democràtica, entre altres aspectes.

Des de la Coordinadora Valenciana d’ONGD convidem a totes les nostres entitats sòcies i a altres organitzacions socials a realitzar el Balanç Social 2022, una eina de mesura de l’impacte social i ambiental i el bon govern que contribueix a la coherència, la transparència i a l’autoavaluació de les organitzacions

Es tracta d’una eina gratuïta i oberta a qualsevol organització amb activitat econòmica, que ofereix una certificació sobre la base dels criteris i pràctiques que defineixen l’Economia Solidària. És una manera de visibilitzar i certificar el compromís de l’entitat amb l’entorn des d’una perspectiva feminista i amb criteris d’horitzontalitat, equitat, cooperació i sostenibilitat ambiental.

El balanç de la Coordinadora

Així ho fem en la Coordinadora des de 2019, la qual cosa ens ha permés anar identificant febleses i fortaleses en la nostra gestió per a guanyar en coherència amb les causes que defensem. En 2021, constatem així que l’alta participació de les entitats sòcies en la presa de decisions de la Coordinadora, la capacitat d’aconseguir consensos, l’equitat de gènere, la transparència, i la coherència amb l’ús de proveïdors del mercat social, eren els nostres punts forts pel que fa al Balanç Social. Ens quedava per millorar les condicions laborals, la participació en xarxes d’economia social i la gestió de residus, entre altres qüestions.

Com fer-ho

Realitzar el Balanç Social en la seua versió abreujada és un procés molt senzill. La Xarxa d’Economia Solidària ofereix en el seu web tota la informació necessària per a dur-ho a terme, inclosos tutorials i un apartat de preguntes freqüents.

Desplaça cap amunt