Arriba a València l’exposició ‘Línia de flotació. Migració i integració’ de Rocío Villalonga

El Museu d’Història de València acull fins al 20 de juny l’exposició organitzada per la Fundació Mainell per a denunciar, a través de l’art, la vulneració dels drets humans.

Mainel. Exposición Línea de flotación

A més de les obres de Rocío Villalonga, s’integren en la mostra diversos projectes de mediació realitzats pels seus alumnes del Màster MUPIA de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Migracions forçoses

Amb aquesta exposició la Fundació Mainell i Rocío Villalonga pretenen denunciar la violació dels drets humans durant les migracions forçoses. A través de les diferents instal·lacions busquen que l’espectador se sensibilitze i reflexione sobre la situació dels migrants i refugiats, modulant el discurs a través dels propis protagonistes.

Gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, l’exposició podrà visitar-se en el Museu d’Història de València (C/ València 42, Mislata) del 27 d’abril al 20 de juny, en horari de dimarts a dissabte de 10.00 a 1900h, i diumenges i festius de 10.00 a 14:00h.

La mostra està emmarcada dins del projecte Drets Humans i lluita contra la discriminació de la Fundació Mainell, finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València. L’exposició està organitzada per Mainell al costat de Photoalicante, i compta també amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la galeria d’art Alba Cabrera.

Trenta anys de cultura i solidaritat

La Fundació Mainell va nàixer a la fi de 1990 de la mà de José Rodrigo i Carmen Orts, un matrimoni valencià, amb l’objectiu de fomentar una cultura i una solidaritat transformadores. Des dels seus inicis, Mainell ve impulsant projectes de cooperació internacional, educació i cultura, per a aconseguir que totes les persones, sense distinció, tinguen les mateixes oportunitats.
Per a Mainell la cultura està intrínsecament relacionada amb el desenvolupament, i promoure-la és una manera d’aconseguir el progrés.

Per això organitza activitats que conjuminen l’art contemporani amb la defensa dels drets fonamentals, partint del convenciment que la cultura visual és una eina efectiva per a generar canvis cap a una societat més humana i compromesa.

,

Scroll to Top