Alberto Guerrero ens fa lliurament de l’Alta Distinció que va recollir en els últims Premis Nou d’octubre en nom del poble valencià

El nostre company, fundador de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, cedeix la medalla en reconeixement que la concessió d’aquesta és a tot el col·lectiu de persones i organitzacions que han contribuït en la resposta a la crisi generada per la pandèmia de COVID-19.

Imagen de la entrega del premio 9 e octubre a Alberto Guerrero

Alberto Guerrero – cooperant, educador, sindicalista i sacerdot jesuïta- va recollir el passat 9 d’octubre de mans del president, Ximo Puig, l’Alta Distinció de la Generalitat al Poble Valencià pel paper crucial d’aquest per a previndre i contindre la transmissió del coronavirus.

Des de la Coordinadora volem expressar-li la nostra emoció i agraïment per la iniciativa de cedir la custòdia de l’Alta Distinció a tot el col·lectiu, gest que va acompanyar amb un café de comerç just de Nicaragua i una exquisida xarrada, com no podia ser d’una altra forma. Però, sobretot, volem reconéixer el seu exemple, el seu treball i els seus ensenyaments que ens han permés reforçar el nostre compromís i ser millors per a avançar en la lluita contra les desigualtats que han quedat més exposades que mai amb la pandèmia.

Solidaritat en temps difícils

Va ser la Coordinadora qui va proposar a la Generalitat que fora Alberto Guerrero qui recollira el reconeixement al poble valencià, per a agrair-li la seua implicació i visibilitzar així la labor solidària d’una bona part de la ciutadania. Una solidaritat que s’ha demostrat imprescindible per a fer front a situacions tan difícils com les que estem vivint a tot el món per les conseqüències del coronavirus.

Alberto té una trajectòria de més de cinc dècades d’activisme solidari i sindicalisme, principalment en l’àmbit de la cooperació i les migracions. Ha participat en nombroses ONG, entre elles CEDSALA, Manos Unidas, ACSUD-Las Segovias, Pau i Solidaritat i Entreculturas. Ha treballat com a cooperant en països com Colòmbia, el Marroc, Nicaragua, Mèxic, Burundi i Albània.

Col·lectius essencials

Després de la seua jubilació -de professió era mecànic i treballava com a operari de manteniment a l’Hospital La Fe de València- continua col·laborant com a voluntari i activista en Comissions Obreres i en el Servicio Jesuita a Migrantes, en els quals col·labora com a formador i assessor laboral amb migrants i empleades de la llar, dues dels col·lectius essencials en aquesta pandèmia, però que malgrat la seua importància per al benestar de tota la societat, suporten condicions laborals, socials i econòmiques molt precàries i, a vegades, d’explotació.

De fet, Alberto va recollir el reconeixement portant una màscara en la qual podia llegir-se “CIES No”, per a reivindicar en l’acte el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers, en els quals es mantenen detinguts a persones migrants que no han comés cap delicte.

Gràcies Alberto! Salut!

,

Desplaça cap amunt