El passat 5 de juny, Associació CONI va dur a terme l’acte de clausura i socialització dels resultats del projecte “Construint una Ciutadania Global, Activa i Compromesa des de les Universitats”, finançat per la Generalitat Valenciana en la convocatòria de projectes d’Educació i Sensibilització per a la Ciutadania Global. L’acte va tindre lloc a l’Auditori Poal Blau de la Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI), de la Universitat Politècnica de València.
Esta activitat va formar part de la jornada “L’evolució i tendències de la sostenibilitat i la comunicació responsable”, organitzada per la Càtedra de Responsabilitat Social Corporativa de la UPV. En ella es va comptar amb la participació d’empreses líders com a Grup Cooperatiu Cajamar, Consum i STATKRAFT, els qui van presentar bones pràctiques, obrint al debat sobre les implicacions socials i mediambientals en el món empresarial.
A continuació, es va aprofitar l’assistència d’empreses, alumnat i professorat per a presentar els resultats del projecte i discutir el paper crucial de la joventut i els estudiants universitaris en la transformació social cap a un món més equitatiu.
Gràcies al projecte “Construint una Ciutadania Global, Activa i Compromesa des de les Universitats”, finançat per la Generalitat Valenciana, l’Associació CONI ha pogut treballar amb 149 estudiants de quatre universitats públiques de la Comunitat Valenciana, a través d’una exposició fotogràfica, una jornada de ponències sobre problemàtiques actuals, i la capacitació de l’estudiantat en la metodologia participativa Design for Change. Esta metodologia ha permés als estudiants identificar reptes actuals i proposar accions innovadores de manera col·laborativa.
L’esdeveniment va comptar amb un descans a mitjan matí per al café i un esmorzar en finalitzar la jornada on es va gaudir d’un servici d’àpats amb productes de comerç just. Estos van ser una oportunitat per a conéixer de manera més pròxima a les persones assistents i connectar a professionals, professorat i estudiantat. A més, CONI va aprofitar este espai per a presentar l’exposició fotogràfica “Els ODS en la mirada de les dones de Guatemala”. Una composició de 16 roll up on es mostra a través “Paisojos” (fotografies que reflectixen situacions vistes des de la pupil·la i iris d’una persona) la realitat de les poblacions rurals de Guatemala.
L’esdeveniment va tindre una assistència presencial exitosa, reunint a aproximadament a 80 assistents, així com més de 15.000 usuaris connectats en streaming durant la seua retransmissió en línia.