Formación EpCG

WEBINARI: Repensar estratègicament l’Educació per a la Ciutadania Global en l’era post COVID-19

  • Curs tancat a inscripcions
  • Preu: Gratuito

Objectius del curs

  • Proporcionar un espai de reflexió participativa a les persones que conformen els equips socioeducatius de les entitats de cooperació internacional.
  • Oferir claus estratègiques per a repensar i orientar les propostes i intervencions de Educació per a la Ciutadania Global (EpCG) de manera que donen una resposta adequada enfront de la crisi generada per la pandèmia i als canvis que s’aveïnen

Dates: els dijous 24 de setembre; 1, 8 i 15 d’octubre de 17 a 18.30 h.

Lloc: A través de la plataforma en línia Jitsi.

Dirigit a: persones, voluntàries i/o contractades, que conformen els equips de EpCG en les entitats integrants de la Coordinadora Valenciana d’ONGD; personal de l’administració relacionat amb la EpCG; càrrecs de responsabilitat en fundacions i associacions.

Aforament: limitat a 50 persones (25 en l’última sessió pràctica).

 

Programa:

Sessió 1. Repensant marcs i enfocaments. Reflexions entorn de qüestions com: el concepte de desenvolupament (Esteban de Manuel), la construcció de la ciutadania global (Beatriz Novales) i l’enfocament local-global (Esther Canàries).

Sessió 2. Innovació des de l’Administració pública davant els reptes que afronta la EpCG. Respostes des de l’Administració pública als reptes que el marc de la pandèmia presenta al treball en EpCG ara i en el futur. Amb els Ajuntaments de Barcelona, Còrdova i València.

Sessió 3. Idees inspiradores des de les ONGD en el nou context. Experiències que les entitats han posat en marxa o pensen posar en pràctica per a adequar les seues intervencions al context actual i que poden ser font d’inspiració per a nous enfocaments o línies d’actuació en EpDG. Participaran: Dones en Zona de Conflicte, INTERED, Entreculturas.

Sessió 4. Construint estratègies conjuntes davant els desafiaments que es plantegen. Treball pràctic en xicotets grups per a recopilar els principals aprenentatges extrets en les sessions anteriors, i identificar els canvis i reajustaments que hem d’introduir al nostre model d’intervenció. A càrrec de la Consultoria Perifèria.

 

Més informació: en el tel: 96 391 37 49 / 638790287 o correu electrònic info@cvongd.org

Organitza: Coordinadora Valenciana d’ONGD

Finança: Ajuntament de València

 

 

Desplaça cap amunt