24a Edició Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña

Premio Luis Valdueña 2019
(C) Mohsen Kaboli, guanyador de l’edició 2019.

El Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña, concedit per Metges del Món, reconeix el treball de fotògrafs/es que a través de les seues imatges denuncien injustícies i abusos o bé donen testimoniatge dels qui les combaten. Metges del Món aposta fermament per la fotografia documental per a sensibilitzar a la ciutadania sobre el camí que a la humanitat li queda per recórrer per a aconseguir el respecte dels drets humans, entre ells, el dret a la salut.

Aquesta edició ve carregada de novetats. Quan s’acosta al seu 25 aniversari, el concurs canvia el format del seu premi, que ja no serà una beca de treball sinó una dotació econòmica directa per al guanyador o guanyadora. A més, s’incorpora com a patrocinadora Leica Camera Ibèria, que afegirà a aqueixa quantia una càmera fotogràfica de referència, la Q2.

El termini de presentació de treballs finalitza l’11 d’octubre. El jurat es reunirà al novembre i la fallada s’anunciarà a mitjan aqueix mes. L’exposició de les obres guanyadores i el lliurament de premis es realitzarà al gener de 2021 a la sala de Calcografia Nacional de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran a Madrid, si la situació sanitària ho permet. A partir d’abril del pròxim any, les imatges premiades recorreran diferents ciutats espanyoles.

Dades essencials

  • El termini per a la recepció de fotografies finalitza el pròxim 11 d’octubre.
  • La icònica empresa de fotografia Leica s’incorpora com a patrocinadora del concurs.
  • El premi consisteix en una dotació directa de 6.000 euros, una cambra Leica Q2 per al guanyador/a i 10 fotollibres editats per La Fàbrica.
  • Es poden presentar un màxim de 10 fotos per autor/a, a través de la plataforma Picter.

Bases

Pots trobar més informació, consultar les bases i inscriure’t en www.premioluisvaltuena.org/convocatoria

Desplaça cap amunt