La solidaritat… amb A d’Alacant

La solidaritat s’escriu amb A d’Alacant, perquè les persones que viuen a la nostra ciutat mostren cada dia el seu compromís enfront de les injustícies i el seu suport a la cooperació internacional.

Amb A de… Assegurem els Drets Humans!

Mans Unides duu a terme un programa educatiu per a dones a Mauritània amb el qual visibilitzen el problema de la mutilació genital femenina. Aquesta pràctica brutal té per objectiu assegurar la virginitat abans del matrimoni i la fidelitat després d’ell. Abolir-la és urgent! Alacant col·labora amb aquesta ONGD per a dur a terme aquest projecte, una raó més per la qual sentir-nos orgullosos de la nostra ciutat. Lluitem perquè Alacant siga cada vegada més solidari i participe en més projectes com aquest!

Amb A de… Atenguem la pobresa i la desigualtat!

Fundació *Dasyc treballa a Guatemala per a atendre els problemes de desnutrició de comunitats excloses. Ho fa mitjançant la formació d’agents locals perquè puguen oferir atenció sanitària especialitzada. Centenars d’estudis a nivell mundial mostren que els problemes de desnutrició tenen conseqüències fatídiques sobre el desenvolupament físic i intel·lectual, sobretot de la infància. Afecta a la seua capacitat d’aprenentatge, genera problemes de salut infantil i agreuja els riscos d’emmalaltir o fins i tot morir. Lluitem perquè Alacant continue col·laborant i aportant a projectes tan importants com aquest, la solidaritat és necessària!

Amb A de… Aportem recursos i coneixements!

Arquitectura Sense Fronteres treballa en un projecte en Xacalá, Mèxic, que instal·la cisternes i latrines, amb la col·laboració de la comunitat local. Això redueix enormement els riscos d’emmalaltir per infeccions i permet que no es contamine l’aigua potable, imprescindible per a sobreviure. Una raó més per a sentir-nos orgullosos: Alacant col·labora amb aquest projecte tan important. Lluitem perquè continue fent-ho!

Amb A de… Activem transformacions socials!

Entrepobles afavoreix la cooperació, l’educació i la participació política a Chiapas, Mèxic. Dotar a les comunitats indígenes d’aquestes eines permet que desenvolupen un pensament crític, creuen moviments socials i s’empoderen per a prendre decisions que resolguen les seues problemàtiques. Una iniciativa molt important, que secunda Alacant. Secundem perquè continue fent-ho!

Amb A de… Avancem en justícia social!

Creu Roja col·labora amb diferents projectes educatius, sanitaris i econòmics impulsats per dones de Burkina Faso, Àfrica. Tots aquests projectes afavoreixen a la població local, i la igualtat d’oportunitats en molts aspectes, principalment, garantint la salut i l’educació. Totes i tots tenim els mateixos drets, sense cap discriminació, i Alacant lluita per a garantir els de persones de països del Sud. Lluitem perquè ho continue fent!

Amb A de… Animem a les comunitats perquè puguen defensar els seus drets!​

Perifèries del Mòn organitza esdeveniments per a formar, acompanyar i empoderar a diferents comunitats de Guatemala. És necessari afavorir la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament crític de totes les persones perquè puguen defensar el seu dret a la terra i al territori. Alacant contribueix a aquest apoderament! Lluitem perquè ho continue fent!!

Amb A de… Aconseguim la seguretat alimentària!

Aconseguim millorar la seguretat alimentària en tot el planeta! Solidaritat Internacional País Valencià aborda aquest tema en Kebemer, el Senegal. Mitjançant la capacitació i l’impuls d’horts, granges i molins autogestionats per dones, afavoreixen una alimentació segura en sis comunitats d’aquest departament. La salut i l’alimentació són drets fonamentals, i Alacant contribueix al fet que les persones de Kebemer les milloren. Però podem fer més, i continuarem lluitant perquè la ciutat d’Alacant siga cada vegada més solidària i contribuïsca a millorar el món, perquè només tenim un planeta. Un planeta A, amb A d’Alacant.

Com pots col·laborar amb les ONGD d’Alacant

En aquest enllaç trobaràs totes les ONGD que, des d’Alacant, treballen en aquesta mena de projectes i molts més. Donar suport a la cooperació és essencial per a avançar en justícia i drets humans #ConAdeAlicante #MejorCooperar.

 

Aquesta activitat de difusió aquesta finançada per l’Ajuntament d’Alacant a través del conveni de col·laboració CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE L’AJUNTAMENT D’ALACANT I LA COORDINADORA VALENCIANA DE ONGD PER Al DESENVOLUPAMENT D’ACTUACIONS CONJUNTES EN MATÈRIA DE COOPERACIÓ Al DESENVOLUPAMENT. ANY 2021.

Desplaça cap amunt