Alacant té faltes

Alacant té faltes perquè els polítics que governen la ciutat no compleixen els seus compromisos.

En 2019, en plena campanya electoral tots els partits amb representació municipal, inclosos el PP i Ciutadans, van signar l’Acord per la Cooperació signat en 2019, pel qual, si governaven, es comprometien a dedicar a cooperació almenys el 0,4% dels pressupostos per a 2023. No sols no han complit les seues promeses, sinó que han retallat els pressupostos en uns anys de crisis humanitàries a nivell mundial provocades per la COVID, la guerra a Ucraïna i la pujada dels preus dels aliments i l’energia.

 

 

En lloc d’aqueix xicotet 0,4%, han deixat els pressupostos en 0,06%, una quantitat ridícula que, encara així, pot ser que ni tan sols executen íntegrament. Malgrat la pluja de diners que ha arribat de manera solidària des d’Europa per a superar la crisi de la COVID, el govern de PP i Ciutadans no és capaç de mostrar una mínima solidaritat amb els països més empobrits, en els quals està augmentant la fam i la pobresa extrema.

Aquest govern ens està situant a la cua d’Europa en solidaritat, i està posant en perill polítiques socials amb les quals es frenen les injustícies i les desigualtats.

Això no pot seguir així. És necessari recuperar la decència i l’orgull de ser persones solidàries i justes.

L'Ajuntament no respon

 

Hem sol·licitat fins a quatre vegades reunió amb l’alcalde per a solucionar-lo. Sense resposta.

Hem demanat el compte de les vegades que hem demanat per escrit que el ridícul pressupost no es quede sense invertir. Sense èxit.

Hem sol·licitat que es convoque el Consell Assessor Municipal de Cooperació -l’òrgan participatiu que controla l’acció de l’Ajuntament. Segueix sense convocar-se.

L'Ajuntament no gestiona

Per problemes de gestió de l’Ajuntament d’Alacant, aquest no ha distribuït encara els 200.000 euros que va anunciar en 2022 per a atendre principalment la crisi humanitària provocada per la guerra a Ucraïna, malgrat l’enorme sofriment que està causant a milions de persones.

L'Ajuntament dificulta el treball a les ONGD

 

A més de la retallada pressupostària, l’ajuntament ha complicat els procediments per a demanar subvencions, per a posar-li’l molt difícil a les ONGD. El resultat: si en 2021 es van presentar 17 projectes de cooperació internacional a la convocatòria de subvencions, en 2022 només es van presentar nou, dels quals només es van aprovar sis. En anys anteriors s’han arribat a presentar fins a 25 projectes.

Aquest any 2023 correm el risc que ni tan sols es convoquen les convocatòries i no s’execute el pressupost municipal.

Alguns dels projectes no finançats per falta de fons

 

Un projecte de millora del reg agrícola per a millorar la producció d’aliments a Guatemala, un país en el qual el 49,8% dels xiquetes i xiquetes pateixen desnutrició, segons UNICEF.

Un projecte per a enfortir l’emprenedoria i la generació d’autoocupació a Colòmbia.

Un projecte per al sosteniment d’una escola d’infantil i primària a Kenya, un país en el qual el 14% dels xiquets i xiquetes no està escolaritzat.

Necessitem representants polítics decents, responsables, amb principis, solidaris, i que sàpien gestionar.

Exigeix-ho així als i les representants polítics que tries.

Desplaça cap amunt