XII Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena del País Valencià

  • Convoca: Perifèries
  • Preu: GratuÏt
  • Alacant, València y Castelló

Del dia 4 al 24 de novembre se celebrarà la XII Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena del País Valencià, sota el títol La nostra lluita és per la vida, organitzada per Perifèries, l’Assemblea de Solidaritat amb Mèxic i la Xarxa Solidària Gira per la Vida del País Valencià. Enguany, s’emmarca en la iniciativa anomenada “Gira per la Vida” que ha
portat a l’organització indígena zapatista de Chiapas (Mèxic), a recórrer diferents geografies d’Europa, entre elles, el País Valencià, per a trobar-se i dialogar amb les persones, col·lectius i organitzacions que lluiten contra el sistema capitalista.

La Mostra presentarà diferents realitzacions audiovisuals sobre la situació dels pobles originaris a Mèxic i el paper del zapatismo en la seua història. Les projeccions es completaran amb espais de diàleg i intercanvi amb persones convidades, part d’aquestes comunitats o que han treballat/col·laborat amb elles i amb representants dels moviments socials locals, amb els quals es tractarà d’assentar aquests processos a la nostra realitat més immediata.

La Mostra consta de tres sessions que il·lustren: la història del zapatismo, des de la visió de les dones i el protagonisme que assumeixen en el moviment; els impactes per als pobles originaris de Mèxic, incloses les comunitats zapatistes de Chiapas, de nous projectes extractius; el procés d’articulació del Congrés Nacional Indígena i
l’EZLN manifestat en la creació del Consell Indígena de Govern, i la participació en el procés electoral de 2018 a través de la candidatura del seu portaveu, Marichuy.

Finalment, la Mostra està plantejada amb un caràcter itinerant, la qual cosa ens permetrà portar les sessions a 8 municipis de set comarques del País Valencià, projectant una pel·lícula en cada municipi i completant el cicle de tres sessions plantejades en l’anterior paràgraf. D’aquesta manera, busquem portar les paraules dels pobles zapatistes i d’altres pobles originaris del Mèxic de baix i a l’esquerra a un ampli ventall de persones i de la ciutadania organitzada del País Valencià.

Darrere de vosaltres estem vostés.

Espot X Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena:
https://youtu.be/5g6RZ7mbe9E

FB ASMEX:
https://www.facebook.com/asambleadesolidaridad.conmexico
FB Xarxa Solidària Gira per la Vida:
https://www.facebook.com/perlavidapaisvalencia

 

Desplaça cap amunt