Taller/Espai de co-aprenentatge entre dones “Cossos, Feminismes i Territori: una mirada crítica”

  • Convoca: Perifèries
  • Nombre de places: 20
  • Preu: Gratuïta
  • Menador Espai Cultural
    Plaça de L'Hort dels Corders, 4
    Castelló de la Plana,

Amb la idea de donar continuïtat a processos d’enfortiment dels feminismes en els diferents col·lectius, associacions i altres grups de la societat civil organitzada valenciana, des de Perifèries i en col·laboració amb l’Associació Alia ens agradaria convidar-vos a participar de l’Espai de co-aprenentatge entre dones Cossos, Feminismes i Territori: una mirada crítica.

Reprenent la proposta política segons la qual el cos de les dones cis i trans és un territori en el qual es desenvolupen les batalles del (i en contra del) heteropatriarcat, considerem fonamental evidenciar la relació entre les diferents lluites feministes per a l’autodeterminació dels individus, dels pobles i dels territoris.

Entenem el cos com a territori que està circumscrit a la Terra, Terra com a espai vital per a l’existència, per a la relació humana, les afectivitats, per a la cosmovisió on es concreta la vida (Lorena Cabnal). El feminisme comunitari el nomena com a “territori cos-terra”. Per això, amb aquest espai us convidem a un intercanvi, a un acostament a les diverses històries i pràctiques del moviment feminista i la seua fonamentació teòrica, també des d’una perspectiva crítica cap al propi feminisme (així, en singular) i ampliar la comprensió cap als feminismes (en plural), sobretot cap als feminismes que articulen diferents marcadors socials (raça, classe, origen, sexualitats i identitats de gènere) i ens ofereixen una mirada més complexa i coherent amb el moment actual.

Us deixem dos vídeos-sistematització d’algunes de les activitats que antecedeixen la proposta actual i que s’han realitzat en col·laboració amb altres companyes:

  1.  Guardianes de la Terra – Teatre de les oprimides i Defensa del Territori
  2.  Escola Ecofeminista

És possible que algunes de les que esteu llegint aquest missatge hàgeu participat de les activitats passades, per la qual cosa us convidem a continuar enfortint-nos juntes enfront d’un sistema que ens està portant al col·lapse ambiental i també dels vincles. Si no heu participat en altres activitats, us animem a sumar-se.

 

TALLER/ESPAI DE CO-APRENENTATGE ENTRE DONES:

QUAN? Dissabte 3 de desembre, de 10.30 a 13.30 i de 17.30 a 19.30

ON? En el Menador Espai Cultural (Plaça de L’Hort dels Corders, 4, Castelló de la Plana)

QUI DINAMITZA? Les companyes de l’Associació Alia: Serena Delle Donne i Paulina Ferraresso

INSCRIPCIONS GRATUÏTES EN: http://forms.komun.org/cossosfeminismesterritori

Para més informació: info@periferies.org

Desplaça cap amunt