Taller Cultura de Pau i Solidaritat Feminista Internacional

  • Convoca: Atelier
  • Nombre de places: 20
  • Preu: Gratuït
  • Ca Revolta i Octubre Centre
    C/ Santa Teresa, 10
    València, 46001

El taller “Cultura de pau i solidaritat feminista internacional” es proposa involucrar a organitzacions de dones i feministes de la Comunitat Valenciana en l’acció solidària internacional, sota l’enfocament de gènere, basat en Drets Humans i Pau. Pretén facilitar ferramentes per a encaminar iniciatives d’acció solidària feminista, a partir del coneixement i la trajectòria d’organitzacions i plataformes nacionals i internacionals en este camp, integrades a la Mesa de Suport a la defensa dels DDHH de les dones i la pau a Colòmbia.

El taller contribuirà a estrényer vincles amb el moviment de dones i feminista de Colòmbia, implicat activament en la construcció de Pau, a través de l’intercanvi i de l’enfortiment del treball en xarxa a escala binacional. Basat en una metodologia participativa i experiencial, el taller introduirà elements teòrics i una perspectiva històrica, al mateix temps que referents d’iniciatives, pràctiques i accions  de solidaritat internacional, amb potencial per a activar propostes d’acció solidària internacional, en el context valencià i des del seu teixit feminista.

 

També presentarà de manera dinàmica, a través del diàleg amb organitzacions i col·lectius de dones que han participat del moviment històric de dones a Colòmbia, l’aprenentatge acumulat en la seua aposta per l’eixida negociada del conflicte, l’impuls de la diplomàcia feminista i la seua participació activa tant en els processos de diàleg dels Acords Finals de Pau, com en l’actual implementació en les mesures de gènere transversals a estos.

El taller és gratuït i consta de 5 sessions, de 4 hores cadascuna, a València. Es realitzarà en format presencial i seran facilitades durant els dissabtes 20 i 27 d’abril, i el 11, 18 i 25 de maig. Les inscripcions estaran obertes fins al 6 d’abril i s’assignaran les 20 places disponibles per orde d’inscripció.

*Es facilitaran recursos per a les persones que hagen de desplaçar-se des d’altres províncies.

Desplaça cap amunt