Seminario: Violencia de género en las cadenas globales de valor: realidad, retos y perspectivas

Els dies 3 i 4 de novembre tindrà lloc a València el seminari “Violència de gènere a les cadenes globals de valor: realitat, reptes i perspectives”, un espai organitzat per la Fundació Pau i Solidaritat PV, CCOO PV, VITRAGE, la Facultat de Dret de la UV i el GT CLACSO “Lex Mercatoria, Derechos Humanos y Democracia” amb la col·laboració de l’Institut Universitari de les Dones de la UV, Alianza por la Solidaridad i Oxfam Intermón.

Quin és l’objectiu del seminari? Apropar i reflexionar sobre quina és la situació a l’àmbit internacional i estatal pel que fa a la normativa en materia de drets laborals, treball, violència, assetjament, justícia social i reparació a les víctimes, i quins són els reptes i les oportunitats que planteja el nou marc normatiu per als diferents agents implicats.

Com s’organitza el seminari? Per abordar la qüestió amb una mirada integral al llarg dels 2 dies de durada del seminari es comptarà amb la participació de professionals de l’acadèmica, la investigació, el tercer sector, defensores de drets humans i el sindicalisme que participaran en conferències sobre:

  • Violència, treball i gènere: el Conveni 190 de l’OIT i les Cadenes Globals de Valor

  • Las garanties del compliment del Conveni 190 de l’OIT a les Cadenas Globales de Valor: de la RSE a la Diligència Deguda

  • La perspectiva de gènere als Principis Rectors de les Nacions Unides i en les negociacions del Binding Treaty

  • Violència de gènere a les cadenes del sector del tèxtil i a les indústries extractives.

  • Violència de gènere, migracions i cadenes de subcontractació a Espanya.

Per consultar en major detall el programa del seminari, consulta aquest enllaç. Son moltes les persones que hi participen i a qui agraïm la seua implicació.

Com es pot seguir i participar? Presencialment a la Facultat de Dret de la Universitat de València o virtualment al canal de YouTube de la Fundació Pau i Solidaritat PV.

On inscriure’s? Es pot participar només en alguna de les conferències i és convenient inscriure’s en el formulari d’inscripcions. Per a qui participe en tot el seminari, s’entregarà un certificat d’assistència si així ho sol·licita.

¿Quién hay detrás de la organización de este seminario? El seminario ha estado organizado y financiado, por un lado, por el Projecte I+D+i PGC2018-094912-B-I00 (VITRAGE), del projecto d’investigació finançat per MCIN/ AEI /10.13039/501100011033/ i per FEDER Una manera de hacer Europa i per la Fundació Pau i Solidaritat PV i CCOO PV mitjançant el projecte “Trabajo Decente en Red II: Una ciudadanía global comprometida con el trabajo decente para la sostenibilidad de la vida” Solidaritat PV, CCOO PV y la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana amb el suport econòmic de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. En aquest sentit, dóna continuïtat a altres activitats que es vénen organitzant des de la Fundació Pau i Solidaritat PV com els cursos de formació en matèria de Treball Decent i Agenda 2030 o jornades sobre diligència deguda, drets laborals, guies sindicals o Agenda 2030.

Desplaça cap amunt