Proyección película y charla : “Las Mujeres Deciden” de Xiana Yago

EL pròxim 10 de gener a les 19.00, projectarem en el saló d'actes del MUVIM (C/ Quevedo, 10) el documental “Las Mujeres Deciden” de Xiana Yago que sobre drets sexuals i reproductius i els perills que comporta el silenci entorn de la violència sexual. La pel·lícula se centra en la complexa realitat sobre l'embaràs adolescent, la violència de gènere i l'avortament clandestí a l'Equador.

María és una metgessa espanyola que realitza una investigació sobre embaràs adolescent i avortament clandestí en un hospital de l´Amazonía equatoriana. Allí coneix a Yanina, una dona que decideix avortar en la clandestinitat i a Mishell, una adolescent que va ser víctima d'abusos per part del seu pare. A mesura que avança en la seua investigació, María va descobrint que darrere dels embarassos no desitjats, una vegada i una altra s'amaga la violència sexual.

Després de la projecció xarrarem amb la seua directora Xiana Yago, una metgessa valenciana, que va realitzar pràctiques en hospitals equatorians, on arribaven dones amb avortaments clandestins en curs provocats “de qualsevol manera: amb verí, introduint-se objectes, amb colps…” i a partir d'aqueixa experiència va decidir realitzar el documental.


Desplaça cap amunt