Presentació de l’informe “Patrons de criminalització de moviments socials i defensores de drets humans a Amèrica Llatina i València”

  • Convoca: Universitat de València EntrePobles
  • Nombre de places: 100
  • Preu: Gratuïta
  • Sala de Graus de la Facultat de Dret
    Av. dels Tarongers, S/N, Algirós, 46022
    València, València 46022

Un informe revela els patrons comuns de criminalització dels moviments socials a Amèrica Llatina i València

  • Elaborat per alumnat de la Universitat de València en col·laboració amb Entrepobles, es presentarà dimecres 12 de juny a les 18h en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat de València (Tarongers)
  • Comptarà amb la presència i testimoni de la defensora hondurenya Dalila Argueta
  • Compara la repressió patida per defensores dels drets humans, col·lectius feministes i ecologistes llatinoamericans amb valencians com la Comissió Ciutat-Port, Cuidem Benimaclet o Antimilitaristes MOC

Com ha respost el sistema a la lluita de les defensores del medi ambient a Colòmbia o Hondures i a la resistència del Forn de Barraca a Alboraia? Com s’ha reprimit al col·lectiu feminista Demus del Perú i a l’Assemblea Feminista de València? Què sofreixen els periodistes que informen sobre aquests temes a Nicaragua, Mèxic i València? Ara posa llum sobre això l’informe Patrons de criminalització de moviments socials i defensores de drets humans a Amèrica Llatina i València, una recerca interdisciplinària realitzada per alumnat de la Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Universitat de València en col·laboració amb Entrepobles.

En els últims anys, els moviments socials, col·lectius feministes i defensors de drets humans estan sent víctimes de fortes campanyes d’estigmatització i criminalització. Malgrat tindre particularitats diferents en funció del context i la conjuntura local, hi ha patrons comuns de criminalització dels moviments socials llatinoamericans i valencians.

Els resultats d’aquesta recerca poden servir de base per a establir propostes d’acció i incidència i reconéixer les estratègies que, mitjançant la repressió, impedeixen l’exercici dels drets a la protesta social i a la defensa dels drets humans.

D’Amèrica Llatina han participat membres de la Col·lectiva de Dones refugiades, exiliades i migrades de Colòmbia; de l’Agrupació per a la despenalització de l’Avortament – Agrupació Feminista El Salvador; Sindicat de dones trans de Xile; col·lectiu feminista Demus del Perú; representants de pobles indígenes i afrodescendents; defensors de drets humans de Xile, Hondures, El Salvador i Colòmbia; i periodistes d’El Salvador i Colòmbia. De València consta el testimoni de membres del Forn de Barraca, Assemblea Feminista de València, Cuidem Benimaclet, Comissió Ciutat-Port, La Directa i Antimilitaristes MOC.

 

La presentació de l’informe serà el dimecres 12 de juny a les 18.00 hores en el Saló de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat de València (Av. dels Tarongers, s/n). Comptarà amb la presència i testimoniatge de la defensora hondurenya Dalila Argueta, que ara mateix viu a Bilbao, on va obtenir asil polític.

Desplaça cap amunt