Jornada de Presentació de la nova Guia Sindical per a la Diligència Deguda en Drets Humans i Sostenibilitat Mediambiental en PIMES Valencianes

El pròxim divendres, dia 10 de novembre, la seu de CCOO PV acollirà la presentació de la nova ‘Guia sindical sobre diligència deguda’, que posa l’accent en les petites i mitjanes empreses valencianes. L’acte, organitzat per la Fundación 1º de Mayo en col·laboració amb la Fundació Pau i Solidaritat PV i CCOO PV, s’emmarca en el projecte ‘Diligència deguda en drets humans i sostenibilitat ambiental en PIMES’.

La difusió de la diligència deguda en drets humans i medi ambient és fonamental per a enfortir la responsabilitat social i mediambiental. En aquesta ocasió el debat se centra en el paper de les PIMES valencianes al respecte, una iniciativa que disposa del suport econòmic de la Direcció General d’Economia de la Generalitat Valenciana, en el marc del Pla de foment dels principis de la diligència deguda en l’economia valenciana.

La celebració de la jornada està prevista en la sala d’actes de CCOO PV [plaça Nàpols i Sicília, núm. 5 de València] i tindrà les intervencions d’actors clau, com ara els secretaris generals de les federacions d’Indústria i de l’Hàbitat de CCOO País Valencià; Abel Rivera, sindicalista de SINALTRAINAL en Nestlé Colòmbia; Adoración Guamán Hernández, professora de Dret del Treball a la UV; o d’Ofelia De Felipe Vila, representant de la Fundación Paz y Solidaridad de la Fundación 1º de Mayo, entre altres.

L’acte pretén aprofundir en el coneixement entre agents socials i sindicals en les PIMES valencianes dels sectors diana com el tèxtil/calcer, fusta/moble, automoció i agrícola, sobre l’estat del marc actual en matèria de protecció de DH i mediambientals en les cadenes de valor, amb enfocament feminista i sostenible.

El projecte pretén millorar la participació d’agents sindicals en els processos de diligència deguda en les PIMES valencianes, gràcies a les sessions de capacitació que s’han dut a terme en els mesos previs a la jornada, ampliar la implicació dels seus delegats i delegades sindicals en els mecanismes de diligència deguda, així com mobilitzar i comprometre a la societat valenciana en la garantia dels drets humans i mediambientals en les cadenes de valor, mitjançant l’intercanvi de propostes i creació d’aliances.

Desplaça cap amunt