El 16 de novembre tindrà lloc la Jornada “Aigua, canvi climàtic i desertificació: conseqüències globals i locals en l’alimentació”, organitzada pel Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI), dins de la campanya L’aliment que ens uneix, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana.
El col·lapse climàtic a nivell mundial és una realitat, i megaincendios, inundacions o sequeres extremes, assolen el planeta, al mateix temps que es registren temperatures rècords en terra i mar, i els gasos d’efectes d’hivernacle no deixen d’augmentar, demostrant una falta d’aplicació de les polítiques globals de lluita contra el canvi climàtic.
Durant aquesta jornada compararem les experiències africanes i de la península Ibèrica i intercanviarem sobre les possibles alternatives que s’estan duent a terme i altres que podrien posar-se en marxa per a frenar els efectes del canvi climàtic tant al Nord com al Sud global. Comptarem amb persones expertes de diferents territoris per a conéixer la seua visió i les realitats locals i compartir experiències i sabers.
Les jornades consten de 2 taules redones sobre els següents temes:
- Taula 1: Canvi climàtic, aigua i desertificació: conseqüències en l’alimentació.
- Taula 2: Alternatives des de l’agricultura i ramaderia
Cada taula consistirà en presentacions de ponents convidats, seguides de discussions amb participants de la fila 0 i el públic general.
Es podrà assistir de manera en línia o presencial fins a completar aforament.
Les persones que assistisquen presencialment rebran gratis el llibre de fotografia en paper “Cultivant alternatives a Mauritània” del fotògraf Pablo Santana.
Necessària inscripció prèvia clicant en el botó “Apunta’t”.