Jornada a València per generar consciència i acció sobre l’emergència climàtica

  • Convoca: EntrePobles
  • Nombre de places: 100
  • Preu: Gratuïta
  • Saló d'actes de La Beneficència
    Carrer Corona, 36
    València, València 46003

Entrepobles organitza el 29 de maig una Jornada a València per generar consciència i acció sobre l’emergència climàtica

● La trobada “De què parlem quan parlem de canvi climàtic?” s’emmarca als actes de la Capitalitat Verda Europea 2024.
● Hi participaran Andreu Escrivà, tècnic de la Fundació València Clima i Energia; Marián Sintes, activista de la Comissió Ciutat-Port; i Àlex Guillamón, activista a l’Associació Entrepobles i XR Barcelona.

València ha estat escollida com a Capital Verd Europea el 2024 i s’uneix així a la llista de ciutats europees compromeses amb la protecció del medi ambient. Tot i això, durant els últims anys, a la ciutat s’han intensificat els fenòmens climàtics, l’augment de les temperatures i l’increment del nivell del mar, entre d’altres. València, i tot el planeta, s’enfronta, per tant, a un desafiament global urgent: fer front a l’emergència climàtica.

Per generar consciència i acció sobre aquest problema, el proper dimecres 29 de maig, a les 18h, el saló d’actes del Museu de Prehistòria de València (MUPREVA), a la Beneficència de València, acull la jornada “De què parlem quan parlem de canvi climàtic?”, organitzada per Associació Entrepobles. L’accés és lliure i l’acte forma part de la iniciativa ‘Museu en verd’ del ‘Projecte Barri’, impulsat per MUPREVA, en col·laboració amb l’Ajuntament de València.

A la jornada participaran Andreu Escrivà, ambientòleg divulgador i tècnic de projectes ambientals de la Fundació València Clima i Energia; Marian Sintes, metgessa d´atenció primària, activista d´AE-Agró i de la Comissió Ciutat-Port; i Àlex Guillamón, activista de Entrepobles i Extinction Rebellion Barcelona.

Projecció del documental ‘50°C’ i exposició sobre Migracions Climàtiques

Durant l’esdeveniment es projectaran fragments de 50°C, un documental de SICOM i Entrepobles que explica els impactes del canvi climàtic, els límits de les energies renovables, la salut i els desplaçaments i migracions climàtiques. A més, s’hi instal·larà una exposició sobre migració i desplaçament de les persones per causes ambientals.

La mostra reflexiona sobre els problemes que pateixen les persones i comunitats que han d’abandonar les cases i els llocs d’origen a causa de l’emergència climàtica, i la necessitat de canviar la normativa actual per garantir el dret d’asil per causes ambientals, les causes de la degradació ambiental i el perill, encara més gran, per a les persones defensores del medi ambient.

Entrepobles és una associació que promou l’educació transformadora, la incidència política i la cooperació solidària amb Llatinoamèrica. Impulsem els drets dels pobles i la natura des dels feminismes. Acompanyem les lluites dels i les activistes que els defensen. A la Comunitat Valenciana, Entrepueblos duu a terme projectes de cooperació així com
activitats de sensibilització impulsades pels seus activistes a València, Petrer, Elx i Alacant.

Desplaça cap amunt