Exposició “Una altra franja per a Gaza”

  • Plaça de l'Ajuntament
    València,

Tenim el plaer de convidar-los a la inauguració de l’exposició UNA ALTRA FRANJA PER A GAZA, que tindrà lloc dimecres que ve 8 de setembre de 2021, a les 10.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament, en la façana de la casa Consistorial enfront de l’oficina de Turisme.

Aquesta exposició està organitzada per la UNRWA Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València amb el propòsit de posar el focus sobre les més de 5 milions de persones refugiades de Palestina que, després de més de 70 anys com a refugiades, continuen esperant una solució justa i definitiva a la seua situació, en condicions humanitàries crítiques.

Les persones refugiades de Palestina estan profundament marcades pels conflictes, exacerbats per la falta de progrés polític i les pressions sobre el finançament i les operacions de UNRWA. Existeix un sentiment aclaparador de crisi existencial. Molts d’aqueixos refugiats i refugiades viuen a Gaza, un xicotet territori en el qual viuen amuntegades 2 milions de persones, de les quals 1,4 són refugiats i refugiades de Palestina. Durant molt de temps Gaza va ser present en mitjans de comunicació quasi diàriament per la situació inhumana a la qual s’enfrontava la seua població: bloqueig, escalades de violència, limitació de moviments, escassetat d’aigua potable, atacs a escoles, altíssims nivells d’atur i pobresa, etc.

Aquesta exposició es compon de 24 vinils que inclouen imatges i testimoniatges dels i les protagonistes sobre la situació actual de palestina, que han sigut muntats sobre mobiliari expositiu d’ús exterior, cedit per la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals i que serà situat en la plaça de l’Ajuntament enfront de l’oficina de Turisme.
La seua ubicació en l’espai públic pretén visibilitzar la situació del poble palestí i obrir la possibilitat que la ciutadania puga acostar-se a l’exposició i conéixer algunes de les històries que contes les persones protagonistes de l’exposició i escanejant en els seus telèfons mòbils els codis QR que acompanyen a cada testimoniatge, puguen escoltar-los, compartir-los i col.laborar amb la seua difusió.

Scroll to Top