Inauguració de la exposició “Fique: història i futur d’una fibra vegetal”

  • Convoca: Atelier
  • Sala Multiusos del Edificio Carbonell-Campus Alcoi-UPV
    Plaça Ferrándiz i Carbonell
    Alcoi, Alacant 03801

Convidar-vos el pròxim dijous 2 de març a les 19h a l’acte d’inauguració de la exposició “Fique: història i futur d’una fibra vegetal”. En l’acte, Consuelo Vidal, directora de la ONGD Atelier, associació promotora de l’exposició, realitzarà una visita guiada, acompanyada per representants de les institucions coorganitzadores de l’exhibició: Aranza de Gracia Gomis, Regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi, i Pau Bernabeu, Director del Campus Alcoi-UPV.

La mostra, composta per panells, mostres de la fibra, eines i artesanies, pretén donar a conèixer el cicle integral de producció i transformació de la fibra vegetal del fique. I us preguntareu què és el fique: un gènere de plantes suculentes, originària de les regions tropicals de Sud-amèrica i Centreamèrica, a partir de la qual s’extrau una fibra vegetal, amb la qual artesanes i artesans a Colòmbia elaboren productes biodegradables.

La fibra de fique té, per tant, múltiples dimensions, especialment: la contribució a la sostenibilitat ambiental de la seua producció i consum; el seu paper com a motor de desenvolupament econòmic i social de comunitats rurals amb baixos índexs de qualitat de vida a Colòmbia; i la seua vinculació amb la tradició cultural de comunitats llauradores i indígenes al país, que fan un ús artesanal de la fibra des del segle X.

Totes aquestes dimensions es recullen en la mostra, que romandrà a la Sala Multiusos de l’Edifici Carbonell del Campus Alcoi-UPV fins al 28 de març.

Desplaça cap amunt