Foro Nacional de Meteorologia i Comunicació del Canvi Climàtic

  • Convoca: À Punt
  • CaixaForum
    Carrer d'Eduardo Primo Yúfera, 1A
    València, 46013

El Foro Nacional de Meteorología y Cambio Climático, organitzat per À Punt per als dies 17 i 18 de novembre a CaixaForum València, abordarà el repte que suposa informar sobre la nova realitat climàtica i té com a objectiu aconseguir el compromís de totes les cadenes de televisió nacionals, autonòmiques i locals per a potenciar l’espai dedicat al temps com a vehicle de sensibilització ciutadana contra el canvi climàtic.

Les persones inscrites en la sessió 1 podran assistir a les ponències de la primera jornada del MeteoCom. El fòrum comença a les 11:00 hores amb la inauguració institucional a càrrec d’Alfred Costa, director general d’À Punt, i Jorge Tamayo, delegat de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a la Comunitat Valenciana. A continuació, arribarà el torn de tres destacades ponències: “Comunicación de crisis meteorológica y climatológica”, de José Ángel Núñez, responsable de Climatologia d’AEMET; “Frecuencia e intensidad de la precipitación asociada a grandes borrascas en la Península Ibèrica”, de Peio Oria, delegat d’AEMET a Navarra; i “Canvi climàtic i territori: la necessitat d’adaptació”, de Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant.

El fòrum es reprendrà el dijous a la vesprada i correspon a la sessió 2 quant a inscripcions. A les 16:00 hores tindrà lloc la taula redona sobre “El paper conscienciador de las televisiones: la importancia de los comunicadores”, moderada pel meteoròleg d’À Punt, Lluís Obiols, i amb la participació dels presentadors del temps Mónica López (TVE), Mercedes Martín (Antena 3), Mario Picazo (eltiempo.es), Tomás Molina (TV3) i els divulgadors José Miguel Viñas i Andreu Escrivà.

La sessió 3 i última del Foro Nacional de Meteorología y Cambio Climático, s’obrirà a les 9:30 hores amb la conferència de Marta Ferri (AEMET) que porta per títol “Divulgación meteorológica para el ámbito escolar y otros colectivos”. Li seguiran les ponències de Carme Llasat (doctora en Ciències Físiques de la Universitat de Barcelona) sobre “El reto de la ciencia para comunicar el cambio climático y contribuir a una sociedad más sostenible” i Samira Khodayar (directora del grup de meteorologia i climatologia del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani – CEAM) sobre “Aceleración de los impactos del cambio climático en el Mediterráneo”.

El fòrum acabarà amb la taula redona “Comunicación y repercusión del cambio climático: estilo y construcción del relato en televisión y redes sociales”, moderada per Joan Carles Fortea, meteoròleg i presentador d’À Punt, Isabel Zubiaurre (La Sexta), Carmen Corazzini (Tele 5), Benito Fuentes (AEMET), els divulgadors de meteorologia i canvi climàtic en xarxes socials, Víctor M González i Juan Antonio Salado, i un meteoròleg de la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA).

Desplaça cap amunt