“Dones del Congo. El camí cap a l’esperança”

Projecció del documental Angalia Mzungu + col·loqui amb Isabel Muñoz, fotògrafa, i Yolanda Villaluenga, periodista i directora del documental.

El documental Angalia Mzungu (mira al blanc en swahili) retrata el procés personal i creatiu que va viure la fotògrafa Isabel Muñoz durant el seu tercer viatge a la zona dels Kivus, a la República Democràtica del Congo. Una terra rica en minerals com el coltan o l’or, i on moltes dones i xiquetes viuen un clima de violència i barbàrie. Isabel viatja al Congo per a inaugurar l’exposició “Dones del Congo, el camí cap a l’esperança” en la seu de l’Institut Francés de Bukavu. Allí es retrobarà amb algunes de les dones a les quals va fotografiar, heroïnes que han tirat avant malgrat la violència, i també amb líders com Caddy Adzuba, l’activista congolesa i premie Príncep d’Astúries amb la qual va conéixer per primera vegada aquesta realitat.

“Per a quin i per a qui fotografiem?”, “cal mostrar la cruesa de la realitat tal qual es manifesta o és preferible trobar una expressió que permeta a l’espectador fer seua aqueixa imatge abans que la rebutge?”. Aquestes preguntes són algunes de les quals es planteja Isabel Muñoz en el documental, i que tindrem oportunitat de respondre amb ella i amb la directora Yolanda Villaluenga en el col·loqui posterior a la projecció.

Inscripció a la projecció del documental: AQUÍ

Inscripció al coloquio: AQUÍ

Scroll to Top