“Diàleg: L’accés als drets humans a Nicaragua”

  • Convoca: CCOO PV Fundació Pau i Solidaritat PV
  • Preu: Gratuito
  • Sede UI CCOO Camp de Morvedre-Alt Palància
    c / del Trabajo, 18
    Puerto de Sagunto, Valencia 46520

Jornada de socialització de coaprenentatges del projecte: “Promovent el desenvolupament local integral, garantint l’accés a aigua i sanejament, producció agrícola, salut i capacitats organitzatives de 3 comunitats del municipi de Jinotega (Nicaragua)”.

En el marc del projecte de cooperació internacional que la Fundació Pau i Solidaritat PV (FPSPV) realitza a Nicaragua, en consorci amb l’associació sense finalitats de lucre: Centre per a la Promoció, la Investigació i el Desenvolupament Rural i Social (CIPRES), gràcies al suport de la Generalitat Valenciana, el pròxim 29 de setembre tindrà lloc en la seu de CCOO al Port de Sagunt, una jornada per a dialogar sobre els drets humans (DH) a Nicaragua i conéixer el treball de cooperació internacional que desenvolupa CCOO PV a través de la FPSPV a Nicaragua de la mà de CIPRES.

CIPRES és una associació fundada l’any 1990, per un grup de companys que treballaven en organismes (Estat, gremis i sindicats) lligats al sector agropecuari durant la dècada dels huitanta, amb l’objectiu de “Promoure la integració i la participació de la població rural en el procés de transformació i desenvolupament del país”.

La visió de CIPRES és un model de benestar que garantisca solvència econòmica dels productors/es, sostenibilitat ecològica, qualitat de vida i relacions socials on prevalguen la igualtat d’oportunitats i la integració participativa de les persones, organitzacions i comunitats. La missió de CIPRES és acompanyar les persones productores agropecuàries per a transitar des d’una posició de subjecte productor i empobrit, material i espiritualment parlant, a un subjecte de benestar econòmic i social.

La col·laboració entre CIPRES i la FPSPV es remunta a més de 24 anys. On s’ha desenvolupat un treball més intens amb prop de dos milions d’euros d’inversió total en prop d’una vintena d’accions de desenvolupament, incloent-hi projectes de desenvolupament rural pluriennals, accions d’assistència tècnica i un projecte d’emergència, ajuda humanitària i rehabilitació productiva.

Aquesta jornada de socialització de coaprenentatges és la proposta de la Fundació Pau i Solidaritat PV per a donar a conéixer el context polític actual de Nicaragua i la realitat del sector cooperatiu i agrari al país. A més s’analitzarà la situació dels DH i el contingut de l’Agenda 2030 en relació a la promoció del DH a l’aigua i sanejament (ODS 6), igualtat de gènere (ODS 5) i salut (ODS 3).

Plantejada com un espai obert, es convida a la ciutadania en general a compartir experiències i a reflexionar sobre la corresponsabilitat que com a ciutadans i ciutadanes es té en la defensa dels DH, per a traçar un full de ruta amb les accions que es poden emprendre en promoció de la justícia social.

La jornada tindrà lloc en la seu CCOO Camp de Morvedre-Alt Palància (c/ del Treball, 18 | Port de Sagunt, València) el 29 de setembre a les 16.30 h.

Per a més informació contactar amb pauisolidaritat@pv.ccoo.es

Desplaça cap amunt