Curs de formació de voluntariat internacional 2024 amb camps de treball internacionals

  • Convoca: VIDES
  • Delegació de VIDES a València
    C/San Juan Bosco, 39
    Valencia, 46019

A Mèxic i Moçambic t’esperen! … Si a tu… t’esperen a tu!

Quan has d’unir-te al grup?

AL FEBRER!… perquè els camps de treball internacionals que organitza VIDES en els mesos de juliol i agost comencen amb el CURS DE FORMACIÓ DE VOLUNTARIAT INTERNACIONAL, perquè per a actuar abans cal saber amb qui, per què i per a què!

La primera part del curs és una formació genèrica, reunint-nos dos vegades al mes els mesos de febrer i març. Són trobades obertes al públic en general, vagen a viatjar o no, però si tu vols viatjar a l’estiu a Mèxic o Moçambic has d’assistir a un mínim del 80% de les trobades.

Al març arriba el moment crucial en el qual ja has de decidir en ferm si vols viatjar i dels camps de treball internacionals oferits indicar com s’adapta millor a les teues expectatives.

La segona part del curs és una formació específica, en la qual ja només participeu les persones que heu decidit viatjar. Consistix en dos trobades, durant els mesos d’abril i maig. Ací el curs se centra en treballar la resolució de conflictes i el treball en grup i la preparació de les activitats a realitzar en els camps de treball.

Al juny celebrem la festa de l’enviament a la qual podeu convidar a familiars i amics perquè coneguen amb quina associació viatgeu i en quin camp de treball col·laborareu.

I ja per fi arriba juliol i agost….i el somni es fa realitat… durant un mes compartireu el vostre temps i treball amb la comunitat Mixe de Santa María de Tepantlali a Oaxaca (Mèxic), o amb les xiquetes de la Llar d’acolliment de les salesianes en Namaacha (Moçambic) o amb les xiquetes i xiquets de Moatize (Moçambic).

I al teu retorn, què?

Perquè et demanem a l’octubre que participes en la reunió per a realitzar l’avaluació de la formació i els camps de treball, perquè tu ens ajudes a millorar.

I et demanem que transmetes, en el teu dia a dia i col·laborant en algunes activitats de sensibilització que duu a terme VIDES, el viscut, l’aprés i animes a practicar el voluntariat, local i internacional.

Què has de saber?

  • Que per a participar en els camps de treball has de tindre complits els 21 anys.
  • Que el curs de formació és gratuït, excepte les convivències.
  • Que les despeses de transport, vacunes i visats per a participar en els camps de treball els assumixes tu, VIDES l’assegurança de viatge i la comunitat d’acolliment (Filles de María Auxiliadora-salesianes) et donen l’allotjament i manutenció en el camp de treball.
  • Que la primera vegada que viatges amb VIDES l’estada és d’un mes. Un altre any si vols repetir pots anar més mesos.

Més informació: https://www.vides.es/que-hacemos/curso-de-formacion-de-voluntariado-internacional/

Desplaça cap amunt