Concentració pels bebés robats

Participa en la Concentració que el Dia Internacional dels Drets dels Xiquets i les Xiquetes realitzarem pels casos de Nadons Robats el diumenge 21 de Novembre, d’11 a 13 hores en la Plaça de la Verge de València.

El 20 de novembre és el dia que l’ONU va instituir per a la defensa dels Drets dels xiquets i xiquetes, recollits en la Convenció sobre els Drets del Xiquet aprovada el 20 de novembre de 1989 per les Nacions Unides. La Convenció és el tractat de drets humans més ratificat de la història: 195 països, tots els del món menys Sudan del Sud i els Estats Units.

Des d’Amnistia Internacional València volem dedicar aquest dia a denunciar el cas dels xiquets i xiquetes desapareguts a Espanya des de l’any 1939 fins ja ben entrada la dècada dels 90 del segle XX, els anomenats “Nadons Robats”.

La Convenció dels Drets del Xiquet i la Xiqueta contemplen que aquests tenen drets de protecció, com el dret a la vida, a la convivència familiar o contra tota mena d’abús, violència i drets de participació, com el dret a una identitat i nacionalitat. Des d’Amnistia Internacional volem denunciar que tots aquests drets es van vulnerar en aqueix robatori massiu de nadons, a més de ser objectes de desaparicions forçades.

Amnistia Internacional demana a les administracions l’obligat compliment de la normativa internacional en matèria de drets de la infància, continguda en la Convenció dels Drets del Xiquet de les Nacions Unides.

Per a Amnistia Internacional, en aquests moments estem davant una oportunitat històrica per a impulsar l’esclariment efectiu d’aquestes violacions de drets humans. Esperem que el Parlament aprove una Llei sobre nadons robats destinada a la cerca i identificació de xiquets i xiquetes; que l’Executiu garantisca una assistència integral, tant jurídica com psicosocial per a les víctimes i es reconega públicament l’impacte que aquest tipus de violència ha tingut específicament contra les dones; i que des de tribunals i fiscalia s’impulsen investigacions exhaustives i independents per a esclarir els fets.

Ajuda’ns i ajuda a aquestes persone.

I signa la ciberacción per la campanya en:

https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/bebes-robados-hija-mar21/#ai-accion-firma

Desplaça cap amunt