Concentració “No permetem que el silenci ens faça complices!

  • Convoca: Asociación "Homes Valencians per la Igualtat"

CONVOCATÒRIA HOMES VALENCIANS PER LA IGUALTAT, VALÈNCIA: “NO PERMETEM QUE EL SILENCI ENS FAÇA CÒMPLICES!”

EL HOMES DIGUEM SÍ A LA IGUALTAT

HOME, EL 27 DE FEBRER MOBILITZA’T PER LA IGUALTAT

L’Associació Homes Valencians per la Igualtat, convoca als homes, el 27 de febrer a les 19:00h a la plaça de l’Ajuntament de València, per a visibilitzar que sabem perfectament que la violència de gènere existeix i és un problema contra el qual hem de lluitar. També és la nostra lluita.

La violència de gènere pot ocórrer dins de la llar, o en el treball, en l’autobús, en el carrer, en l’escola… Els homes ho sabem i hem de denunciar-ho.
La violència de gènere pot ocórrer en el si de la parella, estable, nova, esporàdica, o d’una nit, o pot ocórrer fora de la parella, però sempre ocorre en la mateixa direcció, home cap a dona. Ho assumim, i assumim la necessitat de reinventar-nos.

La violència de gènere és exercida per assassins, amb O. Ho menyspreem.

La violència de gènere és violència que s’exerceix cap a les dones pel simple fet de ser dones, no opera cap causa més, cap factor extra. Ser dona et converteix en una víctima potencial de violència de gènere, ser home NO.

A nosaltres no ens violen cinc desconegudes en un portal durant les festes del poble, a les nostres filles sí.
A nosaltres no ens toquen el cul en el metro, a les nostres germanes sí.
A nosaltres no ens jutgen pel nostre aspecte o la nostra roba en l’espai públic, a les nostres mares sí.
A nosaltres no ens pregunten si tindrem fills quan intentem accedir a un lloc de treball, a les nostres companyes sí, perquè saben qui cuidarà les criatures.

Negar totes aquestes evidències és voler lligar a la nostra societat a l’esclavitud masclista. Aquest negacionisme és molt perillós, ens menteix. Enfront d’aquest negacionisme, des de HVxI apel·lem als homes a què no s’unisquen fàcilment a aquests postulats neomasclistes de tota la vida.
Tot el contrari. Elsinterpel·lem a identificar en les nostres formes de ser home, l’empremta patriarcal que hem adquirit en els nostres processos d’aprenentatge i socialització i superar-la. La violència, la malaptesa emocional, el control, la dominació, el poder, l’absència de cures, o la nostra necessitat de demostrar permanentment la nostra “homenia”; són elements a superar de les nostres formes de relació amb els altres, les altres i la mare terra. Ja que generen relacions tòxiques, nocives i condueixen al patiment.

Ara més que mai, quan al neomasclisme de tota la vida se li ha donat ales com a les gavines que sobrevolen els fematers, per a volar alt sobre les pudents mentides,els homes hem de reflexionar.

Nosaltres, des de HVxI, volem dir NO, nosaltres NO som eixos homes. I assumim com a nostra la tasca de visibilitzar i promoure formes igualitàries d’expressar-nos com a homes. Seguirem mobilitzant-nos de la mà de les nostres companyes i del col·lectiu LGTBI per a aconseguir una societat igualitària, justa i lliure, en què ser home o dona no condicione el nostre destí, ni ens faça víctimes de la por.

No permetem que el silenci ens faça còmplices!

COMUNICAT DES DE L’ASSOCIACIÓ HOMES PER LA IGUALTAT. PER A MÉS INFORMACIÓ PUNXA ACÍ

Desplaça cap amunt