PROGRAMA
Sessió 1: Autodiagnòstic del nostre funcionament
En aquesta primera sessió, analitzarem col·lectivament com estem funcionant, com ho vivim, quins són els nostres punts forts i febles, què caldria millorar, etc. Això ens permetrà fer una primera reflexió sobre què entenem per participació i ens donarà informació rellevant per a dissenyar les següents sessions.
- Què és participar?
- Autodiagnostiquem el nostre funcionament.
Sessió 2: Elements bàsics de la participació en un grup
Explorarem juntes alguns elements clau del funcionament dels grups i aprofundirem sobre aquells que necessiten una major incidència segons les conclusions de la primera sessió.
- La participació eficaç: els quatre espais de la participació i el triangle de l’eficàcia grupal.
- Poder i lideratge en els grups.
- Consells pràctics adaptats a les necessitats de les entitats.
Sessió 3: Prevenció i gestió de conflictes
La gestió emocional i de conflictes és un camp sovint oblidat pel que fa al funcionament dels grups i disseny de les seues estructures. Molts conflictes es podrien previndre amb una bona gestió emocional. Altres són inevitables i a més es poden entendre com una “tensió evolutiva”: ben gestionats, ens ajuden a evolucionar, cohesionar-nos i crèixer com a grup.
- Què són i per a què serveixen els conflictes.
- Fonts de conflicte i elements per a previndre’ls.
- Fases per a la gestió dels conflictes.
IMPARTEIXEN
Laura Rodrigo Sánchez i Anna Peñalver Bermudo, de la Cooperativa Transversal. Expertes en processos participatius, gestió de grups i acompanyament a iniciatives col·lectives. Treballen principalment per al sector públic i per a altres entitats de l’Economia Social i Solidària (cooperatives, associacions, fundacions, etc.), intentant aportar sempre una mirada feminista interseccional a tots els seus projectes.
AFORAMENT
25 persones. Prèvia inscripció fins al dimarts 10 d’octubre. A les persones inscrites se’ls enviarà un email amb la confirmació de plaça amb un mínim de 3 dies d’antelació.
INSCRIPCIONS
Para poder acudir a la formació és imprescindible la inscripció prèvia aquí i recepció del correu de confirmació de plaça. L’accés a la formació s’assegurarà mediant l’aplicació del principi de preferència de les entitats sòcies de la Coordinadora.
Recomanem la visualització del vídeo Facilitació i nous lideratges, de Fil d’agulla, previ a la formació.
MÉS INFORMACIÓ al telèfon 652547328 o al correu electrònic llanos.godes@cvongd.org