CINEMA FÒRUM: “LA GUERRA EMPIEZA AQUÍ”

  • Convoca: Ayuntamiento de València

Oxfam Intermón, amb la col·laboració de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València, Radio City i Amnistía Internacional organitza la projecció del documental “La guerra comienza aquí” amb l'objectiu d'assenyalar la responsabilitat política de les administracions públiques espanyoles per a regular el comerç i la venda d'armes a governs que no compleixen amb els tractats europeus i internacionals.

Des d'abril de 2015, Iemen ha estat immersa en una guerra en la qual ambdós bàndols lluiten per a controlar ports i ciutats clau al país. Al voltant de 22,2 milions de persones, el 75% de la població, necessiten assistència humanitària i protecció.

No volem continuar sent còmplices d'aquestes atrocitats, per tant, considerem que és fonamental visibilitzar i generar debat entorn del comerç d'armes espanyoles que nodrixen aquests conflictes. Armes produïdes moltes vegades per empreses que es troben molt prop de les nostres cases i que són usades contra la població civil.

En aquest sentit, fa 20 anys que treballem amb organitzacions locals com Amnistia Internacional, Greenpeace i FundiPau, sota la campanya ARMAS BAJO CONTROL, a través de la qual tractem d'oferir propostes de canvi i denunciar el risc que s'autoritzen exportacions d'armes a països en conflicte o que violen els drets humans.

Guerra Hemen Hasten Da. La guerra comença ací

La idea de fer el documental naix a partir de la figura del bomber Ignacio Robles, qui es nega a participar en un embarque d'armes amb destinació a Aràbia Saudita en el Port de Bilbao. La seua negació visibilitza el fet que des d'Euskadi s'estaven enviant regularment armes destinades al conflicte de Iemen que són usades contra la població civil. A partir d'eixe moment, diversos grups socials comencen a realitzar mobilitzacions entorn de la indústria armamentística.

El film narra la història i el present de la producció d'armes a Euskal Herria, així com els foscos interessos i implicacions d'aquest comerç d'armes a Iemen. Es tracta d'una obra que relata amb cruesa que la guerra no és una qüestió tan llunyana com ens creiem i que parteix de les nostres pròpies costes.

Te la perdràs? La projecció i fòrum posterior tindrà lloc el divendres 21 de juny de 18.30 h a 20.30 h en Radio City València (Carrer de Santa Teresa, 19).

Reserveu les vostres plaçes açí: bit.ly/2HBvTw1

Us esperem!

Més informació

Desplaça cap amunt