Cicle formatiu: Aliments que transformen el món

El divendres 19 de juliol durem a terme la primera sessió del cicle formatiu Aliments que transformen el món, dirigit a persones professionals del sector agrari que vulguen formar-se i conéixer iniciatives de producció d’aliments respectuoses amb el medi ambient, el territori i les persones que ens apropen a quotes majors de sobirania alimentària i a un sistema alimentari sostenible i just.

Aquesta formació forma part del programa Llaurant un Futur Sostenible finançat per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, que té com a objectiu fomentar una societat crítica, participativa i activa, compromesa amb la transició cap a un sistema alimentari sostenible i just.

La primera sessió formativa se celebrarà el 19 de juliol en la Formatgeria La Planeta al barri d’Anroig, Xert (Castelló).

Comptarem amb la presència de:

  • Vanesa Freixa, directora de l’Escola de Pastors de Catalunya de 2009 a 2016, pastora i divulgadora.
  • Alba Cebrian, cofundadora de Malaerba un projecte de producció d’aliments de secà on recuperen bancals oblidats i varietats autòctones, acompanyant les terres ermes en el seu camí de regeneració.
  • Jordi Benages, responsable de la Formatgeria La Planeta on practiquen la ramaderia responsable unint el mètode tradicional i sabers ancestrals de generacions masoveres amb la innovació per a tancar cicles i cercles.

Horari de la jornada:

9:30 h Benvinguda de participants i passeig amb ramat

10:30 h Ruralitat, territori i sobirania alimentària: de la utopia a la realitat (Vanesa Freixa)

11:15 h Pausa café

11:45 h Intercanvi d’experiències i debat

  • Malaerba, recuperació de bancals i ramat (Alba Cebrian)
  • Formatgeria La Planeta, ramaderia responsable i cura del territori (Jordi Benages)

12:30 h Tancament de la jornada

La jornada va dirigida a persones lligades al sector agrari (agricultura, ramaderia, silvicultura o qualsevol altra) i al món rural que vulguen compartir experiències al voltant de l’agroecologia, la sobirania alimentària, la ramaderia regenerativa i la cura del territori.

Desplaça cap amunt