ACTE EN COMMEMORACIÓ DEL 43 ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA ÀRAB SAHRAUÍ DEMOCRÀTICA

El pròxim dia 27 de febrer es commemora el 43 aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica. Antecedents; El 27 de febrer de 1976, es proclamava la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), un dia després de l'eixida de l'últim soldat espanyol de què fora 53 província espanyola.

Enguany es complixen ja 43 anys d'exili, de diàspora i de resistència en els territoris ocupats. El poble sahrauí seguix hui esperant una solució pacífica a tants anys d'injustícia. Amb motiu d'este esdeveniment, des de l'acabada de crear Plataforma Valenciana de Solidaritat amb el Poble Sahrauí, s'està organitzant un acte, junt amb la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, la Delegació del Front Polisario a València i l'associació de sahrauís a València Zemmur.

L'acte constarà de tres parts, una primera on es farà una exposició del conflicte sahrauí des del punt de vista polític, a càrrec d'Alali Emboiric Mohamed (Delegat del Front Polisario a València) , els Drets Humans en el Sàhara Occidental, a càrrec de Javier de Lucas (Director de l'institut de drets humans de la UV) i l'espoli dels Recursos Naturals del Sàhara Occidental, a càrrec d'Hassina Mhamed Khadad (Advocada CEAR-PV i membre fundadora de la 'Asociación professional d'advocats sahrauís a Espanya (APRASE). Modera la taula Esjaba Messoud ElGadi (Activista Sahrauí i estudiant de Dret i Ciències Polítiques a la UV).


Una segona part, on s'han invitat als partits polítics que formen l'Intergrup pel Sàhara, de Les Corts Valencianes. On podran exposar els seus compromisos amb el poble sahrauí. I finalment, comptarem amb la presentació del llibre “El Sàhara, la terra promesa” de Vicent Garcia Devís I publicat por la Institución Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.


Desplaça cap amunt