Acte de presentació del nou llibre del periodista Sergi Tarín, “La Madriguera”

  • Llibreria Fan Set de l'Octubre CCC
    C/ Sant Ferran, 12
    València, València 46001

El pròxim dijous 27 de juliol, a les 19h en la Llibreria Fan Set de l’Octubre CCC tindrà lloc l’acte de presentació del nou llibre del periodista Sergi Tarín, “La Madriguera”.

El llibre recull una investigació periodística que s’endinsa en el dia a dia de la trama corrupta del cas Blasco entre 2007 i 2011. Rafael Blasco, conseller de Solidaritat i Ciutadania amb Francisco Camps de president, va sostindre una trama de corrupció en el si de la Conselleria que va permetre el desviament de quasi cinc milions d’euros destinats a 27 projectes de cooperació al desenvolupament en països empobrits. El que s’hauria d’haver dedicat a plans contra la sida a l’Àfrica o a la promoció de la sobirania alimentària a l’Amèrica Llatina va servir per a la compra de iots i apartaments de luxe a Miami.

Aquesta investigació periodística s’endinsa en el dia a dia de la Conselleria entre 2007 i 2011 i relata com va ser l’operació mediàtica i policial que va escapçar la trama, així com els dos judicis, de resultat dispar, que van portar Rafael Blasco i els principals capitosts de la xarxa a la presó. Així mateix, explica de manera minuciosa i des del terreny el frau en set projectes a la República Dominicana, a través dels quals, proporcionalment, es van desviar més diners, i que caracteritzen a la perfecció el modus operandi de la trama corrupta.

Hi participaran:

  • Sergi Tarín, l’autor.
  • Rafael Maurí (Vicepreident de l’Observatori).
  • Guillermo López (Director de la col·leció Periodisme del Magnànim).
  • Vicent Marco (President de la Unió de Periodistes Valencians).
  • Miriam Salmerón (advocada penalista).

 

Desplaça cap amunt