Agenda 21 juny 2019Comparteix aquesta pàgina

7 desembre 2019

CINEMA FÒRUM: “LA GUERRA EMPIEZA AQUÍ”

21 juny 2019: CINEMA FÒRUM: “LA GUERRA EMPIEZA AQUÍ”

a las 18 h. en Radio City

Lloc: Radio City València (Carrer de Santa Teresa, 19)Obri mapa al lloc

Hora d'inici: 18:30

Hora de fin: 20:30

Entitat: Ayuntamiento de València, Oxfam Intermon

Oxfam Intermón, amb la col·laboració de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València, Radio City i Amnistía Internacional organitza la projecció del documental "La guerra comienza aquí" amb l'objectiu d'assenyalar la responsabilitat política de les administracions públiques espanyoles per a regular el comerç i la venda d'armes a governs que no compleixen amb els tractats europeus i internacionals.

Des d'abril de 2015, Iemen ha estat immersa en una guerra en la qual ambdós bàndols lluiten per a controlar ports i ciutats clau al país. Al voltant de 22,2 milions de persones, el 75% de la població, necessiten assistència humanitària i protecció.

No volem continuar sent còmplices d'aquestes atrocitats, per tant, considerem que és fonamental visibilitzar i generar debat entorn del comerç d'armes espanyoles que nodrixen aquests conflictes. Armes produïdes moltes vegades per empreses que es troben molt prop de les nostres cases i que són usades contra la població civil.

En aquest sentit, fa 20 anys que treballem amb organitzacions locals com Amnistia Internacional, Greenpeace i FundiPau, sota la campanya ARMAS BAJO CONTROL, a través de la qual tractem d'oferir propostes de canvi i denunciar el risc que s'autoritzen exportacions d'armes a països en conflicte o que violen els drets humans.

Guerra Hemen Hasten Da. La guerra comença ací

La idea de fer el documental naix a partir de la figura del bomber Ignacio Robles, qui es nega a participar en un embarque d'armes amb destinació a Aràbia Saudita en el Port de Bilbao. La seua negació visibilitza el fet que des d'Euskadi s'estaven enviant regularment armes destinades al conflicte de Iemen que són usades contra la població civil. A partir d'eixe moment, diversos grups socials comencen a realitzar mobilitzacions entorn de la indústria armamentística.

El film narra la història i el present de la producció d'armes a Euskal Herria, així com els foscos interessos i implicacions d'aquest comerç d'armes a Iemen. Es tracta d'una obra que relata amb cruesa que la guerra no és una qüestió tan llunyana com ens creiem i que parteix de les nostres pròpies costes.

Te la perdràs? La projecció i fòrum posterior tindrà lloc el divendres 21 de juny de 18.30 h a 20.30 h en Radio City València (Carrer de Santa Teresa, 19).

Reserveu les vostres plaçes açí: bit.ly/2HBvTw1

Us esperem!

Més informació

desembre 2019

LMXJVSD
25 26 27 28 29 30 Sedajazz, Dómisol Sisters y Perico Sambeat, unidos por las mujeres refugiadas en Valencia 1
Formacion Interna: Taller de creación de vídeos con el smartphone. Aprende a crear tu propio relato audiovisual con tu móvil 2 MIRANT II Mostra itinerant de Cine i salut global en Castelló 3 Presentación Informe FOESSA sobre exclusión y desarrollo social en la Comunitat Valenciana 4 Encuentro estratégico para la mejora de la Cooperación con ONGD y organizaciones de cooperación de Alicante 5 Marcha pr el clima 6 diciembre "Muevete por un mundo más justo, pacífico y sostenible" 6 7 8
9 Invitació a l´acte de lluirament de la 1ª Edició dels PREMIS COOPERACIÓ COMUNITAT VALENCIANA 10 JORNADA DE DERECHO INTERNACIONAL HUMANITARIO (DIH). AYUDA HUMANITARIA Y EL DERECHO INTERNACIONAL HUMANITARIO 11 Acte de lliurament 5ª Menció Colibrí 2019 a l’ONG Open Arms 12 Merienda Solidaria con degustación típica de El Salvador 13 14 XV FIRA SOLIDARIA DE NADAL A PLAÇA DEL CENTRE. 15
16 "Migración y derechos humanos" en el Ciclo de Dialogos La Comunicación en Clave de derechos 17 Charla-Coloquio: "Emergencia climática, activismos y solidaridad" 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

#COOPERARMEJOR

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

OPERACIÓ RUBIK: RECURSOS EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA GLOBAL

MAPA PETERS: EL MÓN EN UNA DIMENSION MÉS REAL

MANIFEST POBRESA ZERO 2019

FORMULARIO DE INCIDENCIAS TECNICAS PARA ONGD