Agenda 27 febrer 2019Comparteix aquesta pàgina

7 desembre 2019

La massacre silenciada a Colòmbia

27 febrer 2019: La massacre silenciada a Colòmbia

A les 18:30h a la Sala de Cristal de la Facultat de Filosofia de la UV.

Lloc: Sala de Cristal de la Facultat de Filosofia de la UV.

Hora d'inici: 18:30

Aquest acte tracta de donar a conéixer alguns elements de judici respecte a la silenciada per no silenciosa massacre permanent que esta succeint literalment a diari a Colòmbia contra els i les líders socials.

 

Històricament, el conflicte colombià ha enfrontat a les guerrilles d’esquerres amb l’exercit oficial colombià i grups paramilitars d’extrema dreta. Encara que la ratificació de l'acord de pau suposadament va marcar oficialment la fi del conflicte armat entre les parts, ha augmentat el nombre d'homicidis dels defensors i defensores dels drets humans entre els quals hi han líders indígenes, afrodescendents i camperols.

 

El recompte de víctimes ha arribat fins als 8 milions des del 1985 entre els quals més de 7 milions són víctimes de desplaçament forçat, 46.000 víctimes de desaparició, i la resta de víctimes estan relacionades amb la tortura sumat a violències de gènere i sexuals.

 

La majoria de les amenaces que pateixen els defensors dels drets humans (especialment líders comunitaris, activistes ambientals ,en favor dels drets sobre la terra, i de persones que feien campanya per la pau i la justícia) que operen a Colòmbia provenen de grups paramilitars que sembren el terror amb total impunitat i amb el suport i finançament dels governs Uribistes. Són aquests els responsables dels homicidis els quals, mai tenen lloc en un context de combat sinó que són atacs selectius. La població civil encara es veu afectada pels combats armats, segrestos, homicidis, reclutaments i violències i com a conseqüència es veu obligada a fugir i deixar les seves terres.

 

Amb aquest acte volem donar consciència del que està passant a Colòmbia de la mà de d'exiliats que han tingut una experiència directa amb el conflicte com és Alberto Cerón Díaz, exmilitant del partit Unión Patriòtica, supervivent de l’extermini que va acabar amb la vida de 12.000 companys del seu partit, i amb Claudia García Giraldo, exiliada poítica i membre de la col·lectiva de dones refugiades, exiliades i migrants.

 


desembre 2019

LMXJVSD
25 26 27 28 29 30 Sedajazz, Dómisol Sisters y Perico Sambeat, unidos por las mujeres refugiadas en Valencia 1
Formacion Interna: Taller de creación de vídeos con el smartphone. Aprende a crear tu propio relato audiovisual con tu móvil 2 MIRANT II Mostra itinerant de Cine i salut global en Castelló 3 Presentación Informe FOESSA sobre exclusión y desarrollo social en la Comunitat Valenciana 4 Encuentro estratégico para la mejora de la Cooperación con ONGD y organizaciones de cooperación de Alicante 5 Marcha pr el clima 6 diciembre "Muevete por un mundo más justo, pacífico y sostenible" 6 7 8
9 Invitació a l´acte de lluirament de la 1ª Edició dels PREMIS COOPERACIÓ COMUNITAT VALENCIANA 10 JORNADA DE DERECHO INTERNACIONAL HUMANITARIO (DIH). AYUDA HUMANITARIA Y EL DERECHO INTERNACIONAL HUMANITARIO 11 Acte de lliurament 5ª Menció Colibrí 2019 a l’ONG Open Arms 12 Merienda Solidaria con degustación típica de El Salvador 13 14 XV FIRA SOLIDARIA DE NADAL A PLAÇA DEL CENTRE. 15
16 "Migración y derechos humanos" en el Ciclo de Dialogos La Comunicación en Clave de derechos 17 Charla-Coloquio: "Emergencia climática, activismos y solidaridad" 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

CERCADOR D'ACTIVITATS


DATES:

CATEGORIES

ONGD I COL·LABORADORS:

#COOPERARMEJOR

COMO COLABORAR CON EL #CASOBLASCO

OPERACIÓ RUBIK: RECURSOS EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA GLOBAL

MAPA PETERS: EL MÓN EN UNA DIMENSION MÉS REAL

MANIFEST POBRESA ZERO 2019

FORMULARIO DE INCIDENCIAS TECNICAS PARA ONGD