Manifest POBRESA ZERO en el Dia Mundial per l’eradicació de la pobresa. 17 d’octubre de 2018

Més Fets i menys Promeses. Drets Ja!.


MANIFEST POBRESA ZERO 2018

MES FETS I MENYS PROMESES, DRETS JA

Descarregar Manifest Pobresa Zero en pdf / Descargar Manifiesto Pobresa Zero en Castellano pdf


Hui, Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, les persones, moviments socials i organitzacions que impulsem Pobresa Zero, fem una crida a la societat perquè es mobilitze per a demandar mesures efectives contra la pobresa i la desigualtat, i exigisca a la classe política lleis i pressupost suficient per a materialitzar-les. També fem una crida perquè totes i tots actuem sobre les causes que generen i mantenen la pobresa, la precarietat i la desigualtat.


Eixim al carrer per a reclamar un sistema que garantisca l'equitat, que siga respectuós amb el medi ambient i garantisca la pau i els drets de les persones i els pobles, sense deixar a ningú arrere.


Perquè avui, després de 10 anys de la mal cridada crisi, que sabem va ser provocada per la cobdícia de les institucions financeres, seguim amb les retallades en Serveis Públics, en Polítiques Socials i en Cooperació al Desenvolupament, que impossibiliten el compliment dels compromisos internacionals com la Declaració dels Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea, o nacionals i autonòmics, com el Pacte Valencià contra la Pobresa.


Segueix sent inacceptable que 750 milions de persones sobrevisquen en situació de pobresa extrema. La fam creix per tercer any consecutiu i el 60% de les persones que la pateixen viuen en països en conflicte. Mentre, les exportacions mundials d'armes creixen un 10% i segueix sense existir un compromís ferm dels Estats per a eradicar la pobresa i generar les condicions per a tenir un món en pau.


Al mateix temps, milions de persones migrants i a la recerca de refugi continuen estant en situació d'extrema vulnerabilitat, sense que els governs acorden mesures concretes i coordinades des del respecte als Drets Humans, abocant-los al sofriment i a la mort.


En la Unió Europea no som aliens a aquestes situacions. La pobresa està afectant a més de 120 milions de persones. A Espanya el 26,6% de la població es troba en risc de pobresa i exclusió, mentre que aquesta taxa arriba al 31,3% de la població a la Comunitat Valenciana.


Fa tres anys Nacions Unides va aprovar l'agenda 2030, que estableix 17 objectius per a eradicar la pobresa i la desigualtat mitjançant un desenvolupament sostenible. Avui, amb els últims informes oficials en la mà, sabem que cap país està en el bon camí per a aconseguir aqueixos objectius.Per tot açò als nostres governants a nivell europeu, estatal, autonòmic i municipal els EXIGIM: • Un model polític, social i econòmic, que garantisca els Drets Humans i Socials de totes les persones, i que modifique les causes estructurals de la pobresa i desigualtat.

 • Que desenvolupen polítiques coherents amb la solidaritat i la justícia social, i que establisquen la Cooperació per al Desenvolupament com a política pública, al mateix nivell que l'Educació, la Sanitat o els Serveis Socials.

 • Que assignen pressupostos suficients per a les polítiques socials que garanteixen la inclusió i la igualtat d'oportunitats de totes les persones, així com per a les polítiques de cooperació internacional, en compliment dels compromisos que porten anys quedant-se en paper mullat.

 • Que els partits polítics que es presenten a les pròximes eleccions es comprometen a signar un nou Pacte Estatal i Autonòmic contra la Pobresa, a complir els acords internacionals i a dedicar el 0,7% dels Pressupostos públics consolidats a l'Ajuda Oficial al Desenvolupament.

 • Que la Unió Europea adopte un compromís seriós de reducció de la pobresa i exclusió, i deixe de posar obstacles a la signatura del Tractat Vinculant de l'ONU sobre Empreses i Drets Humans.

 • Que la Generalitat Valenciana i els Ajuntaments es comprometen a reduir de forma significativa l'índex de pobresa i exclusió a la Comunitat Valenciana i garantisquen el desenvolupament efectiu de les lleis socials perquè arriben a tots i totes.

 • Que es garantisquen els Drets Socials i els Drets Humans de totes les persones, amb especial atenció a les persones migrants a les quals se'ls neguen drets fonamentals com l'asil, refugi, i li les tanca en centres d'internament que han de ser clausurats immediatament.

 • Que els governs estatal i autonòmic demanden responsabilitat a Europa a l'hora d'establir les seues polítiques migratòries i de refugi, lluitant contra el racisme que s'està obrint camí posant en perill les llibertats i els drets fonamentals.

 • Que totes les Administracions Públiques treballen per l'eradicació dels paradisos fiscals, i generen una fiscalitat justa i equitativa que redistribuïsca la riquesa i combata les desigualtats.

 • Que s'establisquen polítiques contra la desigualtat econòmica, conseqüència de l'actual model de creixement, i contra la desigualtat entre dones i homes, que suposa dificultats en l'accés a l'educació, al treball i a la propietat per a la major part de les dones en el món.

 • Que es revertisquen les reformes laborals i de les pensions que dificulten el treball i les pensions dignes.

 • Que el govern valencià actue decididament contra la corrupció, la impunitat i l'opacitat, i que es comprometa a la justícia efectiva i al restabliment dels fons defraudats en el cas Blasco per a projectes de cooperació.

 • Que les Administracions Públiques afavorisquen i impulsen la participació ciutadana i la democràcia participativa, així com el desenvolupament d'alternatives econòmiques i socials, el consum responsable, el comerç just i l'educació per a una ciutadania global i inclusiva.COM A CIUTADANES I CIUTADANS LLUITEM CONTRA LA POBRESA I L'EXCLUSIÓ COM UNA GREU VIOLACIÓ DELS DRETS HUMANS.


EXIGIM MES FETS I MENYS PROMESES, DRETS JA!!


POBRESA ZERO!!


Scroll al inicio