VII Trobada per la Terra del País Valencià

Los días 23, 24 y 25 de marzo de 2018 se celebrará en Vistabella del Maestrat (Castellón) la VII Trobada per la Terra del País Valencià, organizada por la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, de la cual es miembro CERAI.

Fuente: Cerai

El lema de la presente edición es «Visibilitzem alternatives, teixim solucions«. Compartimos el llamamiento a la participación difundido desde la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià.

LaTrobada per la Terraés una crida oberta de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià a teixir xarxes entre les persones i col·lectius que treballem per la sobirania alimentària i l’agroecologia al nostre territori. Persones que produeixen i elaboren aliments, que imaginen i posen en marxa formes de comercialització justes i properes, que formen part de col·lectius de defensa del territori o de grups d’investigació, que denuncien les opressions del sistema alimentari global i, en definitiva, que treballen per dinamitzar nous models de relacions comunitàries i amb la terra.

Visibilitzem alternatives, teixim solucions. Hem triat aquest títol perquè volem sentir la veu de projectes que amb la seua pràctica diària trenquen les lògiques capitalistes, obren nous camins i ressituen la reflexió més enllà del procés productiu: presa de decisions, cures, relacions dins i fora del projecte, temps lliure, ritmes de vida… I també volem fer nostres aquestes reflexions i repensar juntes la Plataforma per la Sobirania Alimentària. Quina plataforma volem? Com la fem possible?

Vistabella del Maestratens ha obert les portes per a això i molt més. Tindrem també espais de treball, de mercat i de festa, amb la proximitat del Penyagolosa. Una Trobada rural i que volem que siga, com el territori que ens acull, d’interior, per mirar els projectes per dins.

Us esperem per a gaudir juntes de les meravelles de les muntanyes del Maestrat i de la bona companyia.

LaTrobada per la Terraes un llamamiento abierto de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià a tejer redes entre las personas y los colectivos que trabajamos por la soberanía alimentaria y la agroecología en nuestro territorio. Personas que producen y elaboran alimentos, que imaginan y ponen en marcha formas de comercialización justas y de proximidad, que forman parte de colectivos de defensa del territorio o de grupos de investigación, que denuncian las opresiones del sistema alimentario global y que, en definitiva, trabajan para dinamizar nuevos modelos de relaciones comunitarias y con la tierra.

Visibilicemos alternativas, tejamos soluciones. Hemos escogido este título porque queremos escuchar la voz de proyectos que con su práctica diaria rompen las lógicas capitalistas, abren nuevos caminos y resitúan la reflexión más allá del proceso productivo: toma de decisiones, cuidados, relaciones dentro y fuera del proyecto, tiempo libre, ritmos de vida… Y también queremos hacer nuestras estas reflexiones y repensar juntas la Plataforma per la Sobirania Alimentària. ¿Qué plataforma queremos? ¿Cómo la hacemos posible?

Vistabella del Maestratnos ha abierto sus puertas para esto y mucho más. También tendremos espacios de trabajo, de mercado y de fiesta, con la proximidad del Penyagolosa. Un encuentro rural que queremos que sea, como el territorio que nos acoge, de interior, para mirar los proyectos por dentro.

Os esperamos para disfrutar juntas de las maravillas de las montañas del Maestrazgo, y de la buena compañía.

Scroll al inicio