Tres representants d’organitzacions de dones i joventut de la província de Castelló han viatjat a Tunísia amb el projecte Elles Trien

Una experiència d'aproximació a la cooperació internacional amb enfocament de gènere.

Del 14 al 19 d'octubre, tres representants d’organitzacions de dones i joventut de Castelló i de la comarca de Els Ports han passat aquests dies a Tunísia amb l’ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau, amb l'objectiu d’apropar-se a la cooperació al desenvolupament i teixir xarxes entre les organitzacions de dones tunisianes i les valencianes, en el marc del projecte Elles Trien.

El projecte Elles Trien és una iniciativa de l’ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau, amb el finançament de la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Castelló, i que perseguix reforçar la sensibilització i la participació ciutadana en matèria de cooperació internacional, fent èmfasi en els moviments de dones en els processos de desenvolupament.

Durant l’intercanvi, les tres representants d’organitzacions valencianes han visitat el Centre Elanen per a la protecció de les dones, víctimes de violència, on han conegut el treball d’empoderament, autonomia i desenvolupament personal que es fa amb les dones en risc d’exclusió que viuen temporalment al centre. Es tracta de dones doblement excloses socialment; per una banda la família les repudia i, per altra, la societat les exclou per abandonar la llar familiar.

Elles Trien. Tunísia. ACPP

En l’experiència, promoguda per la ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau, les tres representants d’organitzacions castellonenques també han visitat l’organització Aswat Nissa (la veu de la dona), que assessora les dones tunisianes en qüestions polítiques per tal d'incrementar la seua participació pública i que té com a objectiu fomentar la igualtat en les polítiques públiques. Una trobada en la que les representants d’organitzacions de Castelló i Els Ports han presentat els plans d’igualtat de Castelló de la Plana i de Morella i el protocol d’actuació contra les agressions masclistes que han treballat en els últims mesos les associacions de Vilafranca, a Els Ports.

Durant l’intercanvi d’experiències, també s’ha realitzat una visita a l’associació «Amal, per la família i els infants«, que significa Esperança. Una entitat que treballa amb dones amb risc d'exclusió social, mares monoparentals i dones que han patit violència de gènere. En aquest centre formen en atenció a la vida: cura de gent gran, cuina i costura.

Elles Trien. Tunísia. ACPP

Aquest intercanvi ha suposat un enriquiment mutu per a les dones que han participat, tant les valencianes com les tunisianes, perquè posa rostre a representants d’associacions de dones i joventut geogràficament llunyanes però molt properes quant a reptes de futur.

Durant els propers mesos, les tres representants d’organitzacions castellonenques participaran en diverses xarrades, taules rodones i altres activitats de sensibilització a la ciutat de Castelló i les comarques de Els Ports i El Baix Maestrat per a donar a conèixer l’experiència viscuda de la mà de l’ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau.

Scroll al inicio