Taula Rodona «Radiografia de les armes nuclears: Quines amenaces es presenten en l’era Trump i l’escalada de tensions al Nord-Est asiàtic? Quines són les possibilitats de prohibició d’aquestes armes de destrucció massiva?»

Organitzen: «Centre Delàs d'Estudis per la Pau» i el «Peace Boat».
Lloc: Col·legi Major Rector Peset de la UV.
17:30hores.

Font: Centre Delàs d'Estudis per la Pau

El dilluns 15 de maig València rebrà la visita del Peace Boat que, emprès per Hibakusha supervivents de la bomba atòmica d'Hiroshima i Nagasaki, viatja per diferents ciutats del món per donar el seu testimoni i demanar l’abolició de les armes nuclears a les institucions polítiques.


En el marc de la visita dels Hibakusha, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau i el Peace Boat han organitzat una Taula Rodona per parlar sobre armes nuclears, defensa i militarisme, que comptarà amb la participació de:
Arcadi Oliveres, destacat activista per la pau i president de la Universitat Internacional de la Pau
Jordi Calvo, investigador i coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau
– Toshiko Tanaka, Hibakusha, supervivent de la bomba atòmica d'Hiroshima

Sota el títol “Radiografia de les armes nuclears: Quines amenaces es presenten en l’era Trump i l’escalada de tensions al Nord-Est asiàtic? Quines són les possibilitats de prohibició d’aquestes armes de destrucció massiva?”, l’objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar als estudiants i al públic assistent sobre l’impacte humanitari de les armes nuclears i apel·lar a la necessitat d’un canvi de posició de l’Estat espanyol respecte a aquest tema.

Dia i hora:

Dilluns 15 de maig de 2017 a les 17:30 hores.

Lloc:

Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, plaça Forn de Sant Nicolau número 4 a València.

Organitza:

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau i el Peace Boat.

Col·labora:

El Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València i la Coordinadora Valenciana d'ONGD.

Esdeveniment:

https://www.facebook.com/events/211891392649248/

Sobre l'acte:

En el marc de la visita, el mateix dia a les 11h els membres del Projecte Hibakusha visitaran les Corts Valencianes amb la intenció d’instar al Govern central a donar suport a la prohibició de les armes nuclerars. Seran rebuts pel President de Les Corts, Enric Morera, el qual els acompanyarà durant tota la seua visita. A les 12h, la delegació serà rebuda a l’Ajuntament de València per l’alcalde Joan Ribó i el Conseller de Cooperació i Desenvolupament Robert Jaramillo, amb els quals es debatrà la posició del govern davant la problemàtica. Serà al mateix consistori on tindrà lloc una roda de premsa amb els mitjans i on Edgard Vega –membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau – llegirà el manifest a favor d’abolir les armes nuclears.
Scroll al inicio