Presentació de l´Informe: «24€ bajo cero. La cooperación para el desarrollo en la Comunitat Valenciana 2011-2014».

Dimecres 15 de juny a les 11:30 h. en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. Intervenen: Jose Miguel Soriano, Elena Mut, Juanjo Iborra i Cristina Ramón. En la presentació es repartiran exemplars de l´informe.

Aquest estudi analitza l’evolució de la cooperació realitzada pels governs valencians, Generalitat i entitats locals, durant el període 2011/2014. La pretensió del treball, més enllà d’oferir informació quantitativa sobre els desemborsaments realitzats, es la d’assenyalar i abordar aspectes centrals en la definició de les polítiques de cooperació en l’àmbit dels governs descentralitzats.

L’estudi planteja una visió de conjunt sobre la cooperació valenciana, analitzant l’existència d’una cooperació valenciana per al desenvolupament i posant èmfasi en aquelles qüestions en les que la cooperació descentralitzada disposa de potencialitats pròpies: la participació de diversos actors polítics, la implicació de la ciutadania i el teixit social, i la seua capacitat d’aprofundir a través de la rendició de comptes en l’apropiació democràtica.

En l’anàlisi per actors s’ha inclòs, junt els governs locals i autonòmic, el Fons Valencià per la Solidaritat (FVS) així com els principals agents no governamentals de cooperació, ONGD i universitats públiques valencianes, el protagonisme dels quals en la cooperació descentralitzada exigeix d’una major atenció per part dels estudis que permet caracteritzar i definir els trets que adopta el nostre modelo de cooperació.

Intervenen:

Jose Miguel Soriano, delegat del rector per Cooperació i director de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València.

Elena Mut, Professora de Treball Social i membre del Grup de Diàleg per a l´Enfortiment de la Cooperació Valenciana.

Juanjo Iborra autor de l´estudi, investigador i expert en Cooperació al Desenvolupament.

Cristina Ramón representant de la Coordinadora Valenciana d´ONGD.

Data: Dimecres, 15 de juny a les 11:30h

Lloc: Saló de Graus, Facultat de Ciencies Socials Campus de Tarongers, Universitat de Valéncia

En la presentació es repartiran exemplars dels següents informes:


Extracte de l´informe 24€ bajo cero la Cooperación para el desarrollo en la Comunitat Valenciana 2011-2014

Orientacions per a la rendició de comptes en matèria de cooperació internacional per al desenvolupament per a entitats locals de la Comunitat Valenciana.

Orientaciones para la rendición de cuentas en materia de cooperación internacional para el desarrollo para entidades locales de la Comunitat Valenciana.

Més informació en el tel: 96 391 37 49 o correu electrònic info@cvongd.org

Organitza: Coordinadora Valenciana de ONGD

Col.laboren: Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Generalitat Valenciana, Facultat de Ciencies Socials i Catedra Unesco d´Estudis per al Desenvolupament.

Descarregar Cartell


Aquesta taller forma part del Pla de Formació de la CVONGD en el qual col·labora la Generalitat Valenciana a través del projecte amb el títol «Coordinació, formació, assessorament i sensibilització de la societat civil valenciana i de les ONGD membre de la Coordinadora Valenciana de ONGD, any 2015», finançat en la convocatòria de para el cofinançament d'accions de coordinació d'agents de cooperació al desenvolupament 2015

Scroll al inicio