Presentació de l’Avaluació de l’Impacte de les associacions de la ciutat de València

DESCARREGA L´INFORME COMPLET:

Fuente: Fundació L´Horta Sud

Les associacions de la ciutat de València generen llocs de treball i dinamitzen l’activitat sociocultural

Presentació del primer estudi d’Avaluació de l’impacte de les associacions de la ciutat de València.

1 Juny 2020– LaRegidoria de Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de València, amb la col·laboració de laFundació Horta Sud, han presentat huiel primer estudi de l’Avaluació de l’impacte de les associacions de la ciutat de València. En el estudi, en el que han participat186 entitats, es posa de manifest que el moviment associatiu genera llocs de treball, dinamitza l’activitat sociocultural i multiplica per dos cada euro que rep per part de l’Administració pública. Aquest estudi serveix per amesurar l’impacte social i econòmic del teixit associatiu de la capital del Túria.

Per tal de donar visibilitat i valorar l’aportació de les associacions de la capital del Túria, l’Ajuntament de València, amb la col·laboració de la Fundació Horta Sud, va iniciar en novembre de 2019 la recollida de dades a traves d’un qüestionari, implicant a més de 180 associacions i entitats de la ciutat de València.

Per aElisa Valía, Regidora de Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de València, aquest estudi posa de manifest que “les associacions són clau per a recordar-nos allò que mai hem d’oblidar:el compromís col·lectiu, la necessitat de justícia social, la dinamització dels nostres barris i l’aposta per la nostra cultura i les nostres tradicions”. En aquest sentit, Valía aposta per “fomentar la corresponsabilitat entre l’administració pública i les associacions, desenvolupant línies de cooperació i col·laboració per a avançar cap a un govern més obert”.

Tipus d’associacions i àmbits d’actuació

El gran dinamisme associatiu de la ciutat de València es reflecteix enl’ampli ventall de tipus d’associacions: educatives, veïnals, de cooperació i sensibilització, culturals, d’infància, adolescència i joventut, de dona, de persones majors, festives, mediambientals, d’assistència social, i esportives, principalment. L’estudi demostra que1 de cada 2 associacions actuen en l’àmbit municipal, mentre que el 9% són d’àmbit comarcal, el 31% d’àmbit autonòmic, el 13% d’àmbit nacional i el 2% d’àmbit internacional.

El 61% de les associacions pertanyen a alguna federació i/o coordinadora, mentre que el 39% no estan federades. En aquest sentit, també destaca el fet que el 18% de les associacions que han contestat al qüestionari estan declarades d’utilitat pública, un reconeixement per part de l’Estat a la tasca social que fan algunes associacions que promouen l’interès general.


Persones associades, voluntariat i gènere

Scroll al inicio